BKK: Nem jogsértő a villamostender lezárása

2014.10.17. 15:40

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elsőfokú határozata szerint nem történt jogsértés a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) villamostenderének első, 2013 augusztusi lezárásakor, amikor a Skoda ajánlatát érvénytelennek minősítették - közölte a BKK.

A BKK a tendert lezáró döntésében a spanyol CAF-ot hozta ki győztesnek, a Ganz-Skoda ajánlatát pedig érvénytelennek minősítette, ezért a cég jogorvoslati eljárást kezdeményezett. A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) ennek nyomán megsemmisítette a tender eredményét, mert jogsértést állapított meg és további vizsgálatok lefolytatására kötelezték a BKK-t. Ezt a központ végrehajtotta, és keresetet nyújtottak be a KDB döntésének felülvizsgálata érdekében.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a KDB tavaly októberi határozatát felülbírálva megállapította, hogy a BKK nem követett el jogsértést, amikor három okból is érvénytelenné nyilvánította a Ganz-Skoda ajánlatát. A bíróság 2014. október 15-én hirdette ki elsőfokú ítéletét.

A KDB határozata által okozott késedelem, támogatásvesztés csökkentése érdekében a BKK a megkötött szerződés módosításával felgyorsította a villamosok szállításának az ütemezését.