Nem esett Polt az ügyészség becsületén

2014.11.04. 15:31

Tilosban parkolt egy nagy fekete belügyi autó a Belvárosban, de nem kapott kerékbilincset, szúrta ki a helyi eseményekkel foglalkozó Város Szíve blog.

A blog szerint

Természetesen nem kapott kerékbilincset a legfőbb ügyész tilosban parkoló szolgálati Audija. Polt Péter tegnap az ELTE Jogi Karán járt, az autó a Szerb utcában, a megállni tilos tábla alatt várta. Földig rombolja ugyan a jogegyenlőségbe vetett hitünket, de legalább nem flancol: ugyanezt a JUR-131-es rendszámú autót használta köztársasági elnökként Sólyom László is.

Gondoltuk, azért utána kérdezünk a Legfőbb Ügyészségen, hogy valóban Polt Péter parkolt-e a kérdéses helyen. Jól tettük, mert  Fazekas Géza szóvivő azt közölte, hogy a fotón levő gépkocsi nem a Legfőbb Ügyészség szolgálati gépjárműve, hanem a rendőrség tulajdonában áll, kérdésünkkel forduljunk hozzájuk.

Így is tettünk. A rendőrségtől rövid válasz érkezett:

Megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a "Város Szíve blog" Facebook-oldalán 2014. november 3-án megjelentetett közléssel kapcsolatban a Készenléti Rendőrség parancsnoka vizsgálatot indított.

Eddig jutottunk. Ha valaki véletlenül tudja, hogy ki használja a szóban forgó belügyi szolgálati autót, e-mailen jelezze, köszönjük.

Frissítés:

Mint olvasónk írja, ezek az autók nincsenek hozzárendelve egy emberhez, hanem több hasonló autó fut (ezek a kőkorszaki A8-ak JUR-130, 131, stb rendszámokkal), és teljesen esetleges, hogy épp melyik megy a belügyminiszterért, a köztársasági elnökért. Ezért jogos a válasz, bár különösebb vizsgálat nem kell, csak bele kell kukkantani az aznapi beosztásba. (Persze, ha a kivizsgálás része az is, hogy a sofőrt előveszik, akkor tarthat tovább is.)