A DK szóvivője is állást kapott egy fővárosi cégnél

2015.01.28. 21:11 Módosítva: 2015.01.29. 10:22

A Vs.hu megszerezte a fővárosi cégek igazgatóságainak és felügyelőbizottságának új névsorát. Posztot kapott Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője, Kerék-Bárczy Szabolcs, Gulyás Gergely és Kocsis Máté is. 

 Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc  szóvivője a Vs.hu szerint  januártól a Főtáv Komfort Épületenergetikai Kft. felügyelő bizottságának tagja lesz, amiért  havonta 80 ezer forint juttatás illeti meg. 

Még néhány érdekesség:

Derce Tamás: Az egykori SZDSZ-es, majd független, de jobbodali támogatással indult újpesti polgármester a főváros üzemeltetéséért felelős nagyvállalatnak, a Budapesti Városigazgatósági Holding Zrt.-nek lett a felügyelőbizottsági elnöke. Díjazása havi 350 ezer forint.

Kerék-Bárczy Szabolcs: Az MDF egykori szóvivője, majd a Demokratikus Koalíció színeiben képviselőjelöltként induló politikus januártól Januártól a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) felügyelő bizottságának tagja, havi 120 ezerért.

Gulyás Gergely: A parlament jogalkotásért felelős fideszes alelnöke a Thália színházat üzemeltető Thália Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke lett.

Láng Zsolt: a II. kerület fideszes polgármestere a Thália Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának tagja.  

Kocsis Máté: a VIII. kerületi polgármester is a Thália Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának tagja lett.

Nógrádi György: a sokat szereplő biztonságpolitikai szakértő a fővárosi cégek belső ellenőrzésére jogosult Fővárosi Biztonsági Iroda Kft. (FBI) felügyelő-bizottságában kapott helyet. Díjazása havi 150 ezer forint.

A VIII. kerületi önkormányzat közlése szerint a jogszabályoknak megfelelően sem Kocsis Máté, sem Gulyás Gergely, sem Láng Zsolt nem vesz fel a tisztségért a tiszteletdíjat.