Világháborús gránátot találtak a Széll Kálmán téren

2015.02.24. 09:49

Egy világháborús gránátot találtak a Széll Kálmán téren, a Várfok utcai villamosvágányok közelében, a tér felújítási munkálatai során, közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A környéket százméteres sugarú körben lezárják, és kiürítik, mondta az MTI-nek a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje. Még nem tudják, milyen tüzérségi lövedékre bukkantak.

Amíg hatástalanítják, és elviszik a robbanószerkezetet, várhatóan kora délutánig a gyalogosokat a Várfok utcai rézsű tövéhez terelik el.

A 2-es metró átmenetileg nem áll meg a Széll Kálmán téren. A BKK a 21-es, a 139-es buszt, vagy a 18-as, az 59-es és a 61-es villamosokat javasolja.

Február elején emberi maradványokat találtak a tér átépítésén dolgozó munkások. Hetven évvel Budapest ostroma után is kerülhetnek még elő robbanótestek, lőszerek, és további emberi maradványok is a Széll Kálmán tér átépítése során. Ezt Maruzs Roland, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály osztályvezetője mondta az MTI-nek.