BKK: Aláírták a szerződést az új midibuszokról

2015.06.04. 06:18 Módosítva: 2015.06.04. 06:53

A BKK a Napi Gazdaságnak megerősítette: aláírta a szerződést az új fővárosi midibuszokról a Budapesti Közlekedési Központ és az Orangeways Hungária Kft. A magyar cég 35 hazai fejlesztésű és gyártású Rába-Molitus-Webasto S91-es midibuszt üzemeltethet majd Budapesten.

A lap csütörtökön azt írta: a kft. egy tavaly kiírt nyílt közbeszerzést nyert meg, ennek alapján szállíthat 35 dízel midibuszt Budapestnek. Az eredményhirdetés január végén volt, a szerződést szerdán írták alá, olvasható az MTI összefoglalójában.

A gyártás megkezdése után 10 hónappal készülhetnek el a járművek, és egy év múlva állhatnak forgalomba. Ezekkel az új magyar gyártású buszokkal is lehet majd a budai Várnegyedbe utazni.

Az S91-es busztípus az egykori magyar járműgyártó, az Ikarus leszármazottjának tekinthető. Az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár E91-es típusának továbbfejlesztett változata Rába alvázon áll, a Mercedes Euro VI-os dízelmotorját építették bele. A felépítményét az egykori Ikarus mérnökeiből alakult Molitus tervezőiroda készítette, és a Webasto szereli össze.

A 8 méter hosszú busz 38 ember szállítására képes, alacsony padlós kivitelű és klímával felszerelt.

A midibuszokról ebben a cikkünkben írtunk>>>