Csúszik az óbudai fizetős parkolás

2015.06.26. 15:07

Két hetet biztos csúszik az óbudai fizetős parkolás, tudtuk meg az óbudai önkormányzattól. Július 15-ig tudják telepíteni az összes automatát, ezért eleve lehetetlen a július elsejei kezdési időpontot tartani. Augusztus 15-ig tart a türelmi idő, ezalatt a parkolóőrök nem büntetnek, csak figyelmeztetnek, hogy az autósok megszokhassák az új helyzetet. Augusztus közepétől azonban megkezdődik a büntetés is.

Több helyi vállalkozó nehezményezi azt az állapotot, hogy az augusztus 15-től érvényes éves bérletért a jelenlegi szabályozás szerint ugyanannyit kell fizetni, mint jövőre az egész éviért (a teljes árat).

Megkérdeztük az önkormányzatot, és erre azt válaszolták, hogy ez az úgynevezett alkalmazotti kedvezmény Budapesten egyedülálló (máshol nincs ilyen kedvezmény) és az egész országban sem sok helyen létezik ilyen. Más kerületekben senkit nem érdekel, hogy az adott kerületben dolgozók hogyan oldják meg a parkolást, erre egészen egyszerűen nincsen megoldásuk. A rendelet szerint ennek 43750 forint a díja, ha januárban váltja ki az óbudai vállalkozó, akkor is, és ha decemberben váltja ki akkor is.