Budaörsi út: egy útlezárásnak vége, de van másik

2015.08.19. 16:08

Egy szakaszon véget ér, egy másikon viszont elkezdődik a vízvezeték építése a Budaörsi úton, ahol közműépítés és útfelújítás miatt is korlátozások lesznek, derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményéből. Az útfelújítási munkálatok várhatóan 90 napig tartanak.

Várhatóan hétfőn befejeződik a Budaörsi út 2x4 sávos szakaszán a városból kifelé vezető irányban a Ráhó utcai kereszteződésig tartó vízvezeték építése.

Viszont szeptemberig folytatják a munkálatokat a Pannonhalmi útig, és kedd reggeltől a Homonna utcától kifelé pedig várhatóan egy hónapig gázvezetéket építenek. A szélső sáv ezért továbbra is munkaterület lesz, ami mellet két sáv vezet folyamatosan sávelhúzással a BAH-csomópont felől és egy sáv a Nagyszőlős utca irányából.

Kedd reggeltől a Budaörsi úton a BAH-felüljáró és a Pannonhalmi út közötti szakaszon útfelújítás is kezdődik a Villányi úttól a Fehérló utcáig.

A kifelé vezető irányban minden ütemben két forgalmi sávot biztosítanak, de a centrum irányába a Fehérló utcától csak egy forgalmi sáv lesz járható az első ütemben. A következő ütemekben a Nagyszőlős utcáig tartó szakaszon a munkaterület mellett napközben két sávon lehet kifelé haladni és egy sávon befelé. A kifelé haladó részen ezen a szakaszon éjszaka dolgoznak majd.

Az útfelújítás miatt a Budaörsi út befelé vezető oldalán várható a nagyobb dugó, ezért alternatív útvonalként javasolt az Egér út vagy (a Nagyszőlős utca és Karolina út közötti szakaszon) a Jászóvár utca-Alsóhegy utca útvonal, írja a BKK.

Korlátozások a Bem rakparton

A Clark Ádám téri villamosalagút átépítése miatt hétfőtől várhatóan szeptember közepéig lezárják a Bem rakparti gyalogos- és kerékpárutat a Halász utcától a Batthyány térig. A gyalogosok a Bem rakparton, a házak melletti járdán, a kerékpárosok északi irányban a Bem rakpart útpályáján, déli irányban a Fő utcában korábban kialakított kerékpársávon közlekedhetnek.