Jobb, ha ki se dugja a lábát a lakásból, úgysem lehet közlekedni Budapesten

2015.10.11. 08:13

A Budapest Maraton és egy kerékpáros felvonulás miatt le van zárva a fél város, úgyhogy ha nem feltétlenül muszáj, ne próbáljon se autóval, se tömegközlekedéssel eljutni A-ból B-be.

A maraton fél 10-kor a Hősök terén kezdődik és fél 4-kor ugyanott ér véget, de már reggel 6-kor megkezdődtek a lezárások a pesti alsó rakparton, majd a budai alsó rakparton. Ezután ideiglenesen és szakaszosan lezárják majd többek között az Andrássy utat, a Nagymező utcát, a Margit híd Buda felé vezető sávját, az Árpád híd Pest felé vezető sávját, az Újpesti felső rakpartot, a Népfürdő utcát, az Alkotmány utcát, a Lánchidat, az Alagutat, a Nyugati felüljárót, a Dózsa György utat és a Kós Károly sétányt.

Természetesen a lezárások érintik a közösségi közlekedést is, annyi járat jár rövidített vagy módosított útvonalon, hogy felsorolni is nehéz lenne, de a teljesség igénye nélkül többek között a 2-es, 4-6-os, 47-es villamos, 70-es, 75-ös, 78-as troli, 5-ös, 9-es, 17-es, 86-os, 105-ös, 178-as busz. A teljes listáért kattintson a BKK oldalára.

Ráadásul a fővárosiak kálváriája nem ér véget fél 4-kor, ugyanis fél 3 és fél 5 között egy biciklis felvonulás is lesz, ami a Széchenyi térről indul, átmegy a Lánchidon, majd ismét a Széchenyi téren ér véget. Emiatt terelve közlekedik a 16-os, a 105-ös, a 17-es és a 86-os is - erről itt tájékozódhat bővebben.

Egyébként az időjárás miatt sem éri meg elhagyni biztonságos otthonunkat, szakad az eső, Budapesten és Pest megyében első fokú riasztás van érvényben a nagy mennyiségű csapadék miatt.