Most sem közlekednek a 4-6 villamosok a hétvégén

2015.10.17. 09:55

Ha hétvége, ha rossz idő, ha nyár, ha tél, valami okot a fővárosi tömegközlekedésért felelősök mindig találnak, hogy csavarjanak egyet Budapest közlekedésén. Most a szinte még friss és ropogós 4-6-os vonalán a felsővezetéket építik át a Széll Kálmán tér és a Blaha Lujza tér között, ezért ezen a részen villamospótlóbuszok közlekednek.

A villamosok kizárólag csak az újbudai illetve a Móricz Zsigmond téri végállomásuk illetve a Blaha között járnak.

A pótlóbuszok miatt a Blahánál további forgalomkorlátozásra kell számítani, hogy a buszok meg tudjanak fordulni. 

A Blahán, a Blahán

A villamospótló autóbuszok Blaha Lujza téri fordítását segítendő, kisebb forgalomkorlátozásra kell számítani a Rákóczi út mentén, a Keleti pályaudvar felől az Astoria felé vezető irányban. A Nagykörút előtt és után a belső forgalmi sávot lezárják, a forgalom a sávok elhúzásával és a buszsáv egy rövid szakaszon történő megszüntetésével haladhat az Astoria felé. A Rákóczi út belső torkolatában pedig, a középsziget mellett a forgalommal szemben haladó autóbuszokra kell számítani, amelyek a csomópontban a Rákóczi útról az Erzsébet körút felé balra kanyarodnak jelzőlámpával szabályozott módon. Az említett helyszínen fokozott figyelemmel, ne megszokásból közlekedjenek - írja a BKK.hu.

A BKK közleménye szerint éjszaka az egész vonal hosszában - 6-os villamosra értve - pótlóbuszok közlekednek, amelyen bicikli sem szállítható. Az egész forgalomkorlátozás hétfő hajnali 4-ig tart majd, és akkor majd visszaáll minden a régi kerékvágásba. Már ha ezalatt Budapest feltúrt és totális káosszal jellemző képét értjük.