Hó, forráshiány? Sebaj, a fél BKK-vezetés a Balatonon van

2016.01.07. 18:43
Hatvan BKK-s felső- és középvezető jelenleg is a balatonszemesi Hotel OTP-ben van vezetésfejlesztési tréningen, derült ki egy birtokunkba került BKK-s körlevélből, a következő hatvan pedig két hét múlva megy. Információink szerint a szerdától péntekig tartó tréning miatt többen is morgolódnak, hogy lenne a központban dolguk bőven, és az időjárás is rosszra fordulhat a fővárosban. Hab a tortán, hogy a BKK az OTP szállodáját bérli a továbbképzésre, míg a fenyvesi BKV üdülő 25 km-re üresen tátong.

A BKK januárban folytatja felső- és középvezetői vezetésfejlesztési tréningjét, aminek keretében kétszer 60 munkatárs két és fél napot tölt a balatonszemesi OTP Hotelben. Az első turnus szerdán indult el és pénteken érkezik haza a Balatonról. A program keretében "az alapvető vezetői ismereteket és készségeket dolgozzák fel és fejlesztik". A levél szerint a részvétel erősen ajánlott, mert "a sikeres megvalósításához elengedhetetlen, hogy mindenki részt vegyen a programon".

A szálloda szobaárait alapul véve a program biztosan több mint egymillió forintba kerül a BKK-nak. Ami egy prosperáló cég esetében bakfitty, de ott ahol finanszírozási hiány miatt a teljes HÉV-ágazat lepasszolását helyezik kilátásba, vagy forráshiány miatt nem járatják a vadonatúj mozgólépcsőket, kicsit furcsának tűnik. Ráadásul a balatonszemesi OTP Hoteltől 25 kilométerre üresen ásítozik a BKV balatonfenyvesi üdülője, ahol ha nagyon akarnak, ingyen is fejleszthetik képességeiket a BKK-s vezetők.

Úgy tudjuk, hogy több BKK-s forgalmi középvezető is morgolódik a tréning miatt, hiszen lenne dolguk a fővárosi központban. Ráadásul az időjárás is kiszámíthatatlan, egy újabb havazás közlekedési megint káoszt okozhat Budapesten.

Csütörtökön ráadásul a David Cameron látogatása miatti lezárások után a 2-es metró nem járt a sínekre szaladó ember miatt a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között, de az azt megelőző szakaszokon is csak lassan közlekedtek szerelvények. Több utasnak a síneken át kellett eljutnia a legközelebbi megállóhoz, és többen is kifogásolták az időben érkező megfelelő tájékoztatás hiányát.

Nem az első eset

A BKK-nak nem ez az első "kihelyezett ülése", mint arról beszámoltunk, tavaly tavasszal egy romantikus erdei luxuswellnesshotelben tárgyalta meg a cég új felsővezetése a szervezeti felépítés változtatásait és a budapesti közlekedés jövőjét, amitől még maga Tarlós István főpolgármester is ideges lett.

Csak a normál napi munkavégzésből kiszakadva lehet 36 óra alatt 28 órát intenzíven dolgozni.

– magyarázta akkor a BKK sajtóosztálya a helyzetet.

Kíváncsiak vagyunk most mi a magyarázat, ezért megkerestük a BKK-t újra és várjuk a cég válaszát.