Dömötör
11 °C
14 °C

Mintavétel miatt szedtek szét egy új trolit

2016.01.13. 06:58

„A 8004-es donorkocsi lett, hiányoznak a külső tükrök, a műszerfalból már kiszedtek kapcsolót, áramszedőt is raktak át törés miatt másik kocsira, az utastérben az összes felső rekesz nyitva.......és a tetejét még nem is néztük!″ – jelent meg az alábbi értesülés Index trolibuszos fórumán.

Mivel a donorbusz-jelenség nem új a BKV-nál, már régebben is írtunk erről, ezért most is megkerestük a BKV-t és a BKK-t az ügyben.

A BKK válasza szerint a 8004-es pályaszámú trolibusz nem lett donor jármű. A jármű balesetet szenvedett, a javítást a BKV, mint a jármű üzemeltetője fogja végrehajtani. A jármű javításához szükséges technológiát kidolgozta, azt a gyártó felé jóváhagyásra megküldte. A javítási feladatok technológiájának gyártói jóváhagyása az esetleges garanciavesztés miatt szükséges. A gyártó jóváhagyását követően a javítás megtörténhet.

A gyártóval kötött szerződés alapján a gyártó több garnitúra tartalék alkatrészt is leszállított, a folyamatos karbantartás és üzemeltetés érdekében. A trolibusz oldallemezét színminta-vétel, a hiányzó kapcsolót szintén mintavétel miatt szerelték ki ideiglenesen.  Ezek visszaszerelése a szükséges mintavételeket követően megtörténik. A javítást követően a jármű forgalomba áll, írta a BKK.

Az új buszokkal megtámogatott fővárosi tömegközlekedésben nem csak a félreállított trolik okoznak deja vu érzést. A napokban egy csepeli megállóban feltűnt egy múzeumi célra félretett Ikarus 412-es is, amit kisegítőbusznak állítottak forgalomba, állítólag a gázos Mercedes Citarók késése miatt. A matuzsálem nem is bírta sokáig a terhelést, reggel 8-kor már a vontatóra várt.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2015 elején ugyanis költségtakarékossági okokból olyan döntés született, hogy a VT-Arriva buszainak egy részét (a szolgáltatási szerződésben meghatározott buszokon felüli opciós mennyiséget, 60-70 járművet) a BKK nem veszi idén igénybe, hanem a BKV olcsóbb üzemeltetésű, de régebbi buszai járnak helyettük.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!