Több kerületben leállt a kötöttpályás közlekedés éjjel

B RKL20151119012
2016.01.16. 23:07 Módosítva: 2016.01.17. 08:36

Füstölést tapasztaltak a BKV budapesti székházában, az Akácfa utcában - közölte a katasztrófavédelem. A tűz pontos helye az egyik gépszobában volt. Az oltóberendezés szerencsére azonnal működésbe lépett, de az eset miatt a VI., VII. és VIII. kerületben valamennyi kötött pályás járat közlekedése állt körülbelül este háromnegyed tizenegy és fél tizenkettő között.

A BKK közleménye szerint háromnál több kerületben volt probléma. Azt írták, tűzoltósági intézkedés miatt pótlóbusz járt:

- az M1-es metró helyett az Oktogon és a Deák Ferenc tér között,

- a 4-es és a 6-os villamos teljes vonalán,

- a 17-es villamos vonalán a Kavics utca és a Széll Kálmán tér M között,

- a 47-es és a 49-es villamos helyett a Szent Gellért tér M és a Deák Ferenc tér M között,

- a 83-as trolibusz teljes vonalán.

Frissítés: A 4-6-os villamos forgalmát csak hajnali 3 órára sikerült visszaállítani, addig pótlóbuszok szállították az utasokat több szakaszon. A BKK a Facebook-oldalán hajnalban azt közölte, hogy vasárnap reggel az összes járat menetrendszerűen közlekedik.

Úgy tudjuk, az Akácfa utcai központban található a BKV egyik áramelosztója, ezért ezek a járatok nem kaptak áramot. A Lánglovagok szerint a székházban 2001-ben is tűz pusztított, akkor a telefonközpontban csaptak fel a lángok.

Ahogy arról beszámoltunk, a BKK szombaton indította el Budán a fonódó villamosnak nevezett új rendszert, ami több új villamosvonalat, és teljesen átszervezett tömegközlekedést jelent. Itt olvashat pontos részleteket a változásokról.