Malvin
9 °C
25 °C

Senki nem akar boltot nyitni a 4-es metró aluljáróiban

2016.02.03. 09:04

A Népszabadság úgy értesült, hogy hiába írtak ki eddig két hasznosítási pályázatot a 4-es metró aluljáróiban lévő üzletekre, a helyiségek többsége még mindig üresen áll, ezért újra meghirdetik azokat.

Az előző tenderekkor összesen 11 üzlet talált bérlőre, de azóta többen felmondták a szerződést műszaki problémák, illetve a várt forgalom elmaradása miatt. A bérlemények kiadását nehezíti, hogy nem nyitható kocsma, zöldséges, pékség, pizzázó és gyrosos sem. Prémium kategóriás bor- és pezsgőbár viszont igen. Továbbá a helyiségeket a bérlőknek kell kialakítanuk, mivel azokból hiányzik a szaniter, a burkolat és minden más is.

A pályáztatással megbízott Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. nemrégiben aktualizálta a bérleti díjak megállapítását célzó tanulmányát, eszerint az üzletek becsült jövedelemtermelő képessége jelentősen elmarad a várttól, így a bérleti díj összegének érdemi csökkentését javasolják. Az első körben még négyzetméterenként nettó 23 200–27 650 forintos havi díjért akarták kiadni.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!