Senki nem akar boltot nyitni a 4-es metró aluljáróiban

2016.02.03. 09:04

A Népszabadság úgy értesült, hogy hiába írtak ki eddig két hasznosítási pályázatot a 4-es metró aluljáróiban lévő üzletekre, a helyiségek többsége még mindig üresen áll, ezért újra meghirdetik azokat.

Az előző tenderekkor összesen 11 üzlet talált bérlőre, de azóta többen felmondták a szerződést műszaki problémák, illetve a várt forgalom elmaradása miatt. A bérlemények kiadását nehezíti, hogy nem nyitható kocsma, zöldséges, pékség, pizzázó és gyrosos sem. Prémium kategóriás bor- és pezsgőbár viszont igen. Továbbá a helyiségeket a bérlőknek kell kialakítanuk, mivel azokból hiányzik a szaniter, a burkolat és minden más is.

A pályáztatással megbízott Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. nemrégiben aktualizálta a bérleti díjak megállapítását célzó tanulmányát, eszerint az üzletek becsült jövedelemtermelő képessége jelentősen elmarad a várttól, így a bérleti díj összegének érdemi csökkentését javasolják. Az első körben még négyzetméterenként nettó 23 200–27 650 forintos havi díjért akarták kiadni.