Adalbert
6 °C
22 °C

924 ezer Ft-ot fizetett be csütörtökön a BKK-nak egy 32-szeres bliccelő

2016.03.04. 13:02
Hét szám, hét hír. Ez volt a pénteki főpolgármesteri tájékoztató lényege:

924 000 Ft

Ekkora összeget fizetett be egy 32-szeres bliccelő csütörtökön a BKK kasszájába, miután a bíróságon elbukta a perét, ezt a sokkoló összeget Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója közölte meghívott vendégként Tarlós István sajtótájékoztatóján, azt demonstrálva, hogy a cég komolyabban veszi a pótdíjaztatást. Hozzátette: egy felmérés szerint a BKK utaselégedettségi indexe 46-ról 66%-ra, azaz 20%-kal emelkedett, főleg a komfort, a biztonság és az ár terén.

10, május

Ekkor adják át várhatóan a fonódó villamost a kész Széll Kálmán térrel együtt idén. A villamos lánchídi alagútja március 14-én kész lesz, onnantól folyamatos lesz a forgalom a vonalon.

-1 gyorsvillamos

Tarlós közölte: van olyan elképzelés, hogy az újpalotai gyorsvillamos kimarad tervezett fejlesztésekből, mert egyrészt megtérülési mutatója sem jó, másrészt a 3-as metró felújítására kell a pénz. 

2 db lerobbant híd

A Petőfi hídról potyogó betondarabokkal kapcsolatban a főpolgármester közölte: nem öt év alatt került ilyen állapotba a híd, fokozott felügyeletet kap, ám a felújítását biztosan megelőzi a Lánchíd és az Alagút rekonstrukciója. Időpont nem hangzott el egyik felújításra sem.

7 milliárd Ft veszteség

Ennyi kiadástól szabadul meg a főváros az agglomerációs buszjáratok leadásával. A főpolgármester elmondta, hogy Bagdy főpolgármester-helyettes kedden Fónagy államtitkárral egyeztet a részletekről, de egy biztos: kormányhatározat van a járatok átvételéről, ezekkel a költségekkel idén január 1-től már nem kell számolni a fővárosnak.

260 millió Ft

Ennyi támogatást fizetett tavaly a főváros a Fesztiválzenekarnak, és lehet hogy ennyit nem fog idén. Tarlós úgy árnyalta a képet, hogy a zenekar támogatása nem kötelező feladata a fővárosnak, de nem zárkóznak el teljesen a támogatásától.

1 db új logó

Elkészült Budapest új arculati logója, az arculati kézikönyv az év végén lesz meg - ezt a jó hírt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes közölte. Hozzátette, üdvözli, hogy a kormány koncentráltabb figyelemmel fordul a fővárosi turizmus felé, ám ez nem jelenti azt, hogy el kívánnák venni azokat a feladatokat, amik eddig a főváros hatáskorébe tartoztak. Inkább jó együttműködés lehet belőle, mondta a turizmusért felelős fővárosi politikusnő.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!