924 ezer Ft-ot fizetett be csütörtökön a BKK-nak egy 32-szeres bliccelő

2016.03.04. 13:02
Hét szám, hét hír. Ez volt a pénteki főpolgármesteri tájékoztató lényege:

924 000 Ft

Ekkora összeget fizetett be egy 32-szeres bliccelő csütörtökön a BKK kasszájába, miután a bíróságon elbukta a perét, ezt a sokkoló összeget Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója közölte meghívott vendégként Tarlós István sajtótájékoztatóján, azt demonstrálva, hogy a cég komolyabban veszi a pótdíjaztatást. Hozzátette: egy felmérés szerint a BKK utaselégedettségi indexe 46-ról 66%-ra, azaz 20%-kal emelkedett, főleg a komfort, a biztonság és az ár terén.

10, május

Ekkor adják át várhatóan a fonódó villamost a kész Széll Kálmán térrel együtt idén. A villamos lánchídi alagútja március 14-én kész lesz, onnantól folyamatos lesz a forgalom a vonalon.

-1 gyorsvillamos

Tarlós közölte: van olyan elképzelés, hogy az újpalotai gyorsvillamos kimarad tervezett fejlesztésekből, mert egyrészt megtérülési mutatója sem jó, másrészt a 3-as metró felújítására kell a pénz. 

2 db lerobbant híd

A Petőfi hídról potyogó betondarabokkal kapcsolatban a főpolgármester közölte: nem öt év alatt került ilyen állapotba a híd, fokozott felügyeletet kap, ám a felújítását biztosan megelőzi a Lánchíd és az Alagút rekonstrukciója. Időpont nem hangzott el egyik felújításra sem.

7 milliárd Ft veszteség

Ennyi kiadástól szabadul meg a főváros az agglomerációs buszjáratok leadásával. A főpolgármester elmondta, hogy Bagdy főpolgármester-helyettes kedden Fónagy államtitkárral egyeztet a részletekről, de egy biztos: kormányhatározat van a járatok átvételéről, ezekkel a költségekkel idén január 1-től már nem kell számolni a fővárosnak.

260 millió Ft

Ennyi támogatást fizetett tavaly a főváros a Fesztiválzenekarnak, és lehet hogy ennyit nem fog idén. Tarlós úgy árnyalta a képet, hogy a zenekar támogatása nem kötelező feladata a fővárosnak, de nem zárkóznak el teljesen a támogatásától.

1 db új logó

Elkészült Budapest új arculati logója, az arculati kézikönyv az év végén lesz meg - ezt a jó hírt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes közölte. Hozzátette, üdvözli, hogy a kormány koncentráltabb figyelemmel fordul a fővárosi turizmus felé, ám ez nem jelenti azt, hogy el kívánnák venni azokat a feladatokat, amik eddig a főváros hatáskorébe tartoztak. Inkább jó együttműködés lehet belőle, mondta a turizmusért felelős fővárosi politikusnő.