János, Pál
22 °C
33 °C

És már megint füstölt a 3-as metró

2016.03.08. 14:21 Módosítva: 2016-03-08 15:10:46

Háromnegyed 2 előtt nem sokkal érkezett a bejelentés, hogy a 3-as metró helyett pótlóbusz közlekedik a Nagyvárad tér a Deák tér között

járműhiba miatt.

A járműhiba egészen pontosan az volt, hogy

az egyik szerelvény füstölni kezdett a Ferenciek terénél.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a Kőbánya-Kispest felé tartó szerelvény egyik kocsija alól jött a füst. A szerelvényt és az állomást kiürítették. A tűzoltók hőkamerával keresték a meghibásodás helyét. 

Legutóbb február 29-én füstölt a 3-as metró az Ecseri útnál. Akkor az egyik szerelvény hátulsó részében észlelték a füstöt. A Metróért Egyesület közleménye szerint az elmúlt 11 napban 3x füstölt, ezeken kívül még február 26-án az Újpest-Városkapunál. Mint írják,

a fokozott felügyelet megteremtéséhez ismételten javasoljuk, hogy a felújított szerelvények forgalomba állásáig akár a menetrend módosítása árán is csökkentse nyolc órára a két biztonsági ellenőrzés között forgalomban tarthatóság idejét a BKV Zrt.

Jó hír viszont, hogy feburár végén a BKV Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki a budapesti M3-as metróvonal rekonstrukciójához kapcsolódó kiviteli tervek elkészítésére. A kiírás szerint a feladat a 17,3 kilométer hosszúságú vonal teljes felújításának a tervezése, amelyből 15,5 kilométer alagútban fut. Ezen belül az ajánlatnak tartalmaznia kell a Deák téri - M2-es és M3-as vonal - összekötő vágány alagútjának részleges felújítását, a 19 metróállomás teljes körű felújítását, az Újpest Városközponttól a Határ útig.

Ha minden jól megy, akkor a felújítás első üteme novemberben elkezdődhet, a végső átadási idő 2019. szeptember 30.

Tunéziai nyaralásra vágyik?

Sousse, Monastir, Djerba, Mahdia hihetetlen árakon! Foglaljon azonnal!

Balatoni nyár!

Gyerekkel nyaralna vízparton? Egy fergetegesen bulis hetet szeretne átélni? Biztonságos terepet, szép tájat keres kerékpár túrához? Vegye célba a Balatont! Keressen szállást itt!