És már megint füstölt a 3-as metró

2016.03.08. 14:21 Módosítva: 2016.03.08. 15:10

Háromnegyed 2 előtt nem sokkal érkezett a bejelentés, hogy a 3-as metró helyett pótlóbusz közlekedik a Nagyvárad tér a Deák tér között

járműhiba miatt.

A járműhiba egészen pontosan az volt, hogy

az egyik szerelvény füstölni kezdett a Ferenciek terénél.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a Kőbánya-Kispest felé tartó szerelvény egyik kocsija alól jött a füst. A szerelvényt és az állomást kiürítették. A tűzoltók hőkamerával keresték a meghibásodás helyét. 

Legutóbb február 29-én füstölt a 3-as metró az Ecseri útnál. Akkor az egyik szerelvény hátulsó részében észlelték a füstöt. A Metróért Egyesület közleménye szerint az elmúlt 11 napban 3x füstölt, ezeken kívül még február 26-án az Újpest-Városkapunál. Mint írják,

a fokozott felügyelet megteremtéséhez ismételten javasoljuk, hogy a felújított szerelvények forgalomba állásáig akár a menetrend módosítása árán is csökkentse nyolc órára a két biztonsági ellenőrzés között forgalomban tarthatóság idejét a BKV Zrt.

Jó hír viszont, hogy feburár végén a BKV Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki a budapesti M3-as metróvonal rekonstrukciójához kapcsolódó kiviteli tervek elkészítésére. A kiírás szerint a feladat a 17,3 kilométer hosszúságú vonal teljes felújításának a tervezése, amelyből 15,5 kilométer alagútban fut. Ezen belül az ajánlatnak tartalmaznia kell a Deák téri - M2-es és M3-as vonal - összekötő vágány alagútjának részleges felújítását, a 19 metróállomás teljes körű felújítását, az Újpest Városközponttól a Határ útig.

Ha minden jól megy, akkor a felújítás első üteme novemberben elkezdődhet, a végső átadási idő 2019. szeptember 30.