Gerzson
1 °C
10 °C

Maradhat a könyvhét: Kocsis szerint Láng nyomta az ügyet

2016.03.24. 14:05
  • A jelenleg hatályos döntés szerint 800 négyzetméteres autóparkoló lesz április 29-től október végéig Budapest egyik legreprezentatívabb gyalogos főterén, a Vörösmarty téren.
  • A parkolót azért kell kiépíteni, hogy a József nádor téri mélygarázsépítés miatt megszívatott helyi lakosok tudjanak hol parkolni, ez áll a határozatban.
  • A parkoló miatt valószínűleg nem fér el a téren az 87. Ünnepi Könyvhét rendezvénye, aminek szervezői közleményben tiltakoztak.
  • Kocsis Máté szerint Láng Zsolt nyomta az ügyet, Tarlós István tájékozódik.
  • Délutánra mindenki tájékozódott, és már mindenki akarja a Könyvhetet

A hír felborzolta a kedélyeket, egyelőre senki sem akarja vállalni a felelősséget a döntésért, amit a fővárosi önkormányzat tulajdonosi bizottsága hozott meg március 8-i ülésén. 

Időutazás: Újból parkoló lesz a Vörösmarty tér, mint a hetvenes években (forrás: mienkahaz.blog.hu)
Időutazás: Újból parkoló lesz a Vörösmarty tér, mint a hetvenes években (forrás: mienkahaz.blog.hu)

A bizottság alelnöke Kocsis Máté lapunknak azt nyilatkozta, roppantul felháborodott, mert miközben napok óta küzd Láng Zsolttal, hogy a főváros ne tiltsa meg a hagyományos könyvhét megtartását a Vörösmarty téren, csütörtökön a sajtó mégis az ő nyakába varrta az egész sztorit.

Kocsis azt mondta, ő végig a helyszín megtartása mellett érvelt. Szerinte a budapestiek rendérzetét sohasem zavarta a belvárosban tartott könyvhét, ezért jövő kedden a bizottsági ülésen is meg fogja szavazni a Vörösmarty téri helyszínt. (A parkoló ügyét 8-án tárgyalták, a könyvhétről a következő ülésen döntenek.)

Ha azonban a Láng Zsolt vezette bizottság mégis leszavazná, Kocsis közölte: szívesen látná a rendezvényt a VIII. kerületben például a könyvkiadás atyjáról elnevezett Guttenberg téren. Kocsis szerint a József nádor téri építkezés miatt engedélyezett Vörösmarty téri parkolás sem zavarhatja a rendezvényt. Kérdésünkre azt mondta, ezt a könyvhét idejére egyszerűen fel kellene függeszteni.

Keressük az ügyben Láng Zsoltot, a bizottság elnökét is.

Tarlós István főpolgármester egyelőre tájékozódik a témában, mondta lapunknak Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

Frissítés: marad a Könyvhét

A fővárosi önkormányzat tulajdonosi bizottsága szerint a parkolásra kiadott terület a Vörösmarty téren megrendezendő események megtartását és a tényleges rendezvényi terület nagyságát nem befolyásolja, így a Könyvhét által igényelt területet sem. A Könyvhét Vörösmarty téri helyszínét Tarlós István főpolgármester, Láng Zsolt bizottsági elnök és Kocsis Máté alelnök is támogatja. 

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!