Küzdenek Újlipótvárosban a parkolóhelyekért

2016.04.02. 22:54

Április 11-től este hat óra helyett nyolc óráig fizetős a parkolás Újlipótváros nagy részén - közölte a XIII. Kerületi Közszolgáltató Bt.

XIII. kerületi kezdeményezésre, kifejezetten az újlipótvárosi lakossági érdekeit és az előzetes szakmai felmérések eredményeit szem előtt tartva a Fővárosi Közgyűlés módosította a fizető parkolás rendjét szabályozó rendeletét az újlipótvárosi parkolási üzemidő tekintetében

Az Újlipótvárosba 18.00 óra után hazaérkező lakosok így áprilistól több szabad parkolóhelyet fognak találni, mint eddig.

A területen élő, gépkocsival és állandó lakcímmel rendelkező lakosok parkolását eddig nehezítette, hogy a belvárosból átparkoló, illetve a bevásárlóközpontokat és szabadidős kikapcsolódást kereső (színházak, mozik, Margitsziget) autósok 18.00 óra után elfoglalták a lakosok elől a parkolóhelyeket.

A XIII. Kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. a jövőben is keresi azokat a lehetőségeket, amikel a szűk parkolási keresztmetszetű Újlipótváros autós telítettsége csökkenhet, hogy e kerületrész még élhetőbb legyen a XIII. kerületi lakosok számára - fogalmaz a közleményük.

Április 11-től a Victor Hugo utcától délre eső, újlipótvárosi - Szent István körút – Újpesti rakpart – Szent István park – Victor Hugo utca – Váci út – Nyugati tér által határolt – területen az eddigi 18 óra helyett 20 óráig fizetős a parkolás.

Akik nem akarnak itt fizetni, azoknak javasolják, hogy alternatív lehetőségként vegyék igénybe a 18.00 órától másnap 08.00 óráig ingyenesen használható alsórakpartot vagy egyéb parkolási lehetőségeket (parkolóházak, őrzött parkolók).

A parkolótársaság bevezetési türelmi időt alkalmaz, hogy az autósok megszokják a változást - közölték.