Megszűnt a Budaörsi úti csomópontcsapda

2016.04.22. 15:35

Az új, 7,2 milliárd forintért épített gigacsomópontot tesztelő videónk után a beruházó DBR Metró Projektigazgatóság leszedette az őrmezői lakótelepre terelő kötelező haladási irány táblákat a szintén új P+R parkoló kijárata elől, és immár könnyen és egyértelműen elérhető az M1-M7-es autópálya kifelé vezető szakasza. A táblák információink szerint csatornázási munkák miatt maradtak kint az átadás után is.

Csapdába terel a Budaörsi út új gigacsomópontja

Több olvasónk felvetette a csomópontnak azt a hiányosságát, hogy az autópályán befele érkezők nem tudnak Gazdagrét felé elkanyarodni, pedig ez az eddig is létező probléma most egy nagyon kicsi beavatkozással orvosolható lenne.

A BKK kérdésünkre azt írta, hogy az eredeti tervezői szándékkal ellentétben a XII. kerületi önkormányzat kifejezetten kérte ennek a forgalmi iránynak az elvetését azért, hogy a Dunántúl felől érkezők ne a Hegyvidék irányú Beregszász utat használják menekülőútként, terhelve a kerület lakosságát, illetve környezetét. Az első időszak forgalomtechnikai tapasztalatait felhasználva fél év múlva viszont átfogóan felülvizsgálják a jelenlegi forgalomtechnikai kialakítást.

Megkérdeztük azt is, meddig marad még ingyenes a P+R parkoló. A válasz szerint még egy évig biztosan, utána felülvizsgálják a működést.