Balesetveszélyes a Széll Kálmán tér különleges burkolata

2016.05.26. 10:00

Kollégánknak már az átadás első napján feltűnt, hogy nedves időben akár korcsolyázni is lehet a Széll Kálmán tér speciális, piros színű burkolatán, mert annyira csúszik. Most a Budapesti Közlekedési Központnak is feltűnt. Megkérték a kivitelezőt, hogy a balesetveszély elhárítása érdekében érdesítse a felületet.

A munkálatok csütörtökön kezdődnek, szombatra már kész lehet az új burkolat, írja a BKK a Facebookra feltöltött közleményében.

A mostani javítás már a második a május eleji átadás óta: a Magyar Narancs vette észre, hogy két nappal az átadás után az óra mellett fel kellett szedni a térköveket, mert a szökőkút vízellátó-rendszerét kellett javítani.

A másfél évig tartó felújítás 5,3 milliárd forintba került. A BKK és a kivitelező titkolták a beruházás számláit és tételes elszámolását, de lapunk kiperelte a papírokat. A Jobbik több visszásság miatt feljelentést tett az ügyben.

Kollégáink az átadás napján kipróbálták a ráncfelvarrást kapó teret és az esős időben korcsályáztak is egyet a most érdesítésre váró felületen.

Egy kisebb vidéki stadion árát tapsoltuk el a Széll Kálmán térre

Cikkünk megjelenése után a BKK levélben reagált állításainkra. Közölték, még azelőtt jelezték, hogy lehetnek apróbb javítások a téren, hogy átadták volna a forgalomnak. A kivitelező ráadásul ezeket garanciálisan végzi el a szerződésben vállalt kötelezettsége szerint, ez 2021-ig tart. Többek között ezért nem történt még meg eddig a tér hivatalos átadása.