Csúszik a Müpa mellé tervezett konferencia-központ építése

2016.05.30. 09:42

Bár tavaly nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű projektté nyilvánították, még mindig csak tervezés alatt áll a Művészetek Palotája melletti területre megálmodott konferencia-központ, amelyet eredetileg 2018-ban akartak átadni, írja a Népszabadság.

A 20-25 milliárd forintos állami beruházásnak egyelőre csak a koncepcióterve készült el. A tervezői pályázaton nyertes Finta stúdió eddig időben teljesítette a rábízott feladatokat, azonban hozzájárulási nyilatkozat hiányában nem tudnak továbblépni, ugyanis a projektgazdának minden egyes tervezési fázist engedélyeznie kell.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a lap megtudta, hogy jelenleg a koncepcióterv véleményezése zajlik, amelyhez nemzetközi szakértőket vonnak be, hogy a központot a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelően építhessék meg. Az idei költségvetésben 1,8 milliárd, a jövő éviben 5 milliárd forintot szánnak a projektre.

A jelenlegi ütemezés szerint 2019 végére elkészülő konferencia-központban lesz egy 4-5 ezer fős nagyterem, két 1200-1500 fős szekcióterem, több kisebb tárgyaló és egy 6-8 ezer négyzetméteres kiállítótér is. A mélygarázsban 450 autó fér majd el.