Virágok helyett sírkövet épített a főváros a Bartókra

2016.08.27. 22:16

Vitézy Dávid a BKK egykori vezérigazgatója Facebook-posztjában mutat rá, hogy áll most a főváros a zöldhöz. Újbudán, a Bartók Béla úton felújították a villamosvonalat, most lett vége a vágányzárnak. A Hadik kávéházhoz közeli gyalogosátkelőnél és villamosmegállónál Vitézy szerint az eredeti tervek szerint növénykazettákat építettek volna. (ezek olyan kis zöld szigetek, mint amilyeneket az 1-es villamos megállóinak végén látni)

Itt is elkészültek a növénykazetták, ám végül mivel töltötték ki a növények helyét?

Térkővel

Vitézy posztjában azt írja, „úgy hírlik, a Főpolgármesteri Hivatal és a Főkert úgy döntött: nem kívánja zöldfelületként ezt üzemeltetni, ezért a BKK inkább leburkoltatta olcsó térkővel, még egy kis utólagos betonszegélyt is kapott. Mindez a belső Bartókon, ahol az elmúlt években sorra nyíltak a kávézók, éttermek, galériák, mára ez egy belvárosi főút lett.

14089159 1073863802682725 774818951774166172 n
Fotó: Facebook / Vitézy Dávid

Ezt Európában ma már sehol nem engednék meg - a betonkockák kivitelezésének minőségét most tegyük is félre, bár a kép magáért beszél: a színvonal botrányos. Rossz látni, hova vezetett a BKK és a fővárosi közlekedési beruházások körüli teljes fejetlenség".

Vitézy hozzáteszi, az átadás-átvétel valószínűleg még eltart egy ideig, így ezt akár még korrigálhatná is a főváros.