Közműcégek tartják ostrom alatt a Karácsony Sándor utcát

IMG 6918
2016.09.30. 07:10

Kézikönyvben lehetne tanítani, hogy nem szabad közműfelújítást szervezni és végezni közterületen a VIII. kerületi Karácsony Sándor utca példája alapján. A lakók kiakadtak. Olvasónk, János, a következőképpen háborgott lapunknak:

„A VIII.kerületi Teleki tér és Kálvária tér között, a Karácsony Sándor utcában több,mint fél éve fel van túrva az utca! Tavasszal kezdték, a forgalmat és a 99-es buszt is elterelték hetekig a Lujza utcába. Akkor az a szöveg volt kiírva, hogy nyár elejére elkészül a csatornázási felújítás. Így is volt, majd miután átadták, 1-2 hét múlva újra feltúrták és kezdték elölről! Majd nyár végére másodszor is befejezték-erre pár napja háromszor is feltúrták, ismét káosz van! A buszokat most nem terelték el, de a megállóikat folyamatosan átrakosgatják, ideiglenes megállókat tákolnak össze kavicsos, göröngyös borítással, a járda szintjénél lejjebbre téve. Itt valami nagyon bűzlik!″

Megkerestük a józsefvárosi önkormányzatot, hogy sikerült az útfelbontást így ütemezni, mi az oka a többszöri felbontásnak, elvégre is a kerülethez tartozik az utca, de mosták kezeiket, mert "a Karácsony Sándor utcában nem önkormányzati beruházás zajlik". 

Idén két közműszolgáltató dolgozott az utcában: tavasszal a Csatornázási Művek csatorna-rekonstrukciót, ősszel a Fővárosi Vízművek vízvezeték-rekonstrukciót, írták.

Közölték azt is: a forgalomtechnikai ügyekben a Budapest Közúthoz, a megállók ideiglenes kialakításában a BKV-hoz forduljunk. Meg is tettük, keressük mind a négy céget, de azért hozzátesszük, hogy a munkák engedélyezése egészen biztosan önkormányzati feladat. Ilyen ütemben engedélyezni két módon lehet: vagy direkt bosszantani akarják az ott lakókat, vagy magasan tojnak a fejükre.

Frissítés: az FCSM válaszolt:

„A Karácsony Sándor utcában a Teleki tér és Kálvária tér közötti szakaszon társaságunk megbízásából a közbeszerzésben nyertes kivitelező március 29. és július 18. között végzett csatornarekonstrukciót. Az érintett szakaszon a 2015-ben bekövetkezett többszöri közcsatorna-meghibásodás miatt a felújítást – az előzetesen tervezettől eltérően – csak több ütemben lehetett elvégezni a zavartalan szenny- és csapadékvíz-elvezetés érdekében. A csatorna-felújítás kivitelezési munkáit természetesen a Fővárosi Vízművek, illetve a BKK Zrt. illetékes képviselőivel előzetesen egyeztettük. Az egyeztetések során nyilvánvalóvá vált, hogy a párhuzamos nyomvonalon húzódó hálózatok, külön-külön is jelentős rekonstrukciós munkálatainak kivitelezését – az utca közlekedésének fenntartása érdekében – kizárólag egymást követően lehet megvalósítani.″