Egyelőre nyitva maradnak éjjelre az aluljárók

2016.10.07. 10:21

Nyitva maradnak a Budapest belvárosában található aluljárók éjszakára a Ferenciek terén lévő kivételével - közölte a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a Magyar Hírlappal.

Mint mondták, ugyan készültek már tervek a lezárásra, de ilyesmi néhány hónapon belül nem várható. A döntéshozók jelenleg a Ferenciek terén lévő aluljáró éjjeli lezárásának tapasztalatait összegzik, majd ezek alapján jöhet szóba később hasonló rendszer bevezetése.

A FÖRI tájékoztatása szerint csak olyan aluljárók lezárásához készítenek terveket, amelyeknek a gyalogosforgalma éjszakánként a felszíni közlekedéssel kiváltható, továbbá, hogy a lezárás nem függ össze a fővárosi hajléktalanrendelettel.

Néhány napja a Magyar Idők írt arról, hogy a Ferenciek tere utántöbb, közelmúltban felújított aluljárót zárhatnak le éjszakára - az utolsó metró indulása utántól az első metró érkezéséig.

A Ferenciek terén lévő aluljáró lezárásáról szeptember 20-án döntöttek arra hivatkozva, hogy azt már a felújításkor tervbe vették az állagmegóvás érdekében, de eddig nem történt meg. Akkor többen kritizálták a rendeletet, mondván valójában az a célja, hogy kiűzzék a hajléktalanokat onnan.