Tarlós megmogyorózta a BKV-vezért

2016.10.19. 15:58
Fel kell készülni a 3-as metró leállítására, a főpolgármester politikai felhatalmazást adott rá a BKV vezérigazgatójának.

Tarlós István főpolgármester információink szerint kemény hangú levelet írt Bolla Tibornak, a BKV vezérigazgatójának, amiben nyomatékosan felhívta a figyelmét arra, hogy ha a 3-as metró utasbiztonságával kapcsolatos bármi jellegű szakmai vagy szakértői kétség, baleset- vagy életveszélyjelzés befut, haladéktalanul intézkedjen a járatok leállításáról.

Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója és Tarlós István főpolgármester
Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója és Tarlós István főpolgármester
Fotó: Kallos Bea / MTI

A főpolgármester emellett felszólította az igazgatót az utasbiztonsági ellenőrzések sűrítésére, az ellenőrzés kontrolljára. Közölte továbbá, hogy a járatok leállításához minden politikai támogatást megkap a városvezetéstől.

Tarlós a Közbeszerzési Döntőbizottság szerdai határozatától került ilyen zaklatott állapotba, amiben megsemmisítették a 3-as metró metrópótlóbusz-tenderét.

A BKK-nak most elölről kell kezdeni a pályáztatást, ez azt jelenti, hogy a szerződéskötést, leszállítást is figyelembe véve fél éven belül nem lesz metrópótlás. Ha nem lesz metrópótlás, nem lesz metrófelújítás sem.

Információink szerint a fővárosi közgyűlés jövő heti ülésére egy olyan előterjesztés készül, miszerint ha a főváros össze tud kaparni annyi buszt a BKV tartalékából, amennyire egy szakasz felújításához szükség van, akkor lefújják az egész busztendert, pukkadjon meg a kormány. (A 3-as metró felújítását 3 szakaszra bontják: a Köki-Nagyvárad tér között, Nagyvárad tér-Lehel tér között, és Lehel tér-Újpest között.)