BKK: Rendkívüli járatok halottak napján

2016.10.26. 16:44

A BKK csütörtökön rendkívüli járatokat indít a halottak napja miatt, emellett sűrűbben és nagyobb kapacitással közlekedő járatokkal segíti a temetők gyorsabb, kényelmesebb megközelítését, tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A Rákoskeresztúri új köztemetőhöz és a Fiumei úti sírkerthez 28B jelzéssel új, ideiglenes villamosjárat indul, a Farkasréti temető felé pedig a 8B busz is segíti az eljutást. A Megyeri temető elérését a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, a Rákoskeresztúri új köztemetőét a 68B, a Csepeli temetőét a 38B, a Budafoki temetőét a 158B, az Óbudai temetőét pedig a 218B jelzésű rendkívüli buszjárat segíti.

A 38B, a 158B és a 218B jelzésű buszjáratokon elsőajtós felszállási rend lesz érvényben, azaz a buszon a járművezetők ellenőrzik a felszállás előtt, hogy az utasnak van-e érvényes jegye vagy bérlete. 

A Rákoskeresztúri új köztemető környékén szombaton 0 órától a jövő kedden 24 óráig ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben, gépjárművel a temetőt csak a Maglódi út és a Felsőcsatári út felől lehet megközelíteni. Szintén ideiglenes forgalmi rend lesz érvényes a Pesterzsébeti temetőnél. A farkasréti, a rákospalotai és a kispesti temetőnél megállási tilalmat vezetnek be, míg a budafoki és megyeri temetőnél feloldják a megállási tilalmat.

A négynapos hétvégén, szombattól kedden zárásig gépjárművel csak a Rákoskeresztúri új köztemetőbe és a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe lehet behajtani. A többi temetőben tilos az autóforgalom, azokba csak a mozgáskorlátozottak hajthatnak be.    

Október 31-én (hétfőn) a nappali járatok a szombati, november 1-jén (kedden) a munkaszüneti napi, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a pedig a halottak napja a keresztény világban. A mindenszentek ünnepe Magyarországon 2000-ben, fél évszázad elteltével lett ismét munkaszüneti nap.