Elromlott egy metró a kék vonalon

2016.12.07. 08:39

Szerdán reggel buszokkal kellett pótolni a hármas metrót a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között, mert elromlott egy szerelvény. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint azóta a teljes vonalon járnak a metrók.

Egy olvasónk szerint az egyik Kőbánya-Kispest felé haladó metró füstölt, a Lehel téren szállították le az utasokat. Az Újpest felé közlekedő szerelvényt is megállították és kiürítették. „Az egész állomáson állt a füst” – írta olvasónk.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy elektromos kapcsolódoboz füstölt. A fővárosi hivatásos tűzoltók hőkamerákkal átvizsgálták a metrót.

A hétfői baleset miatt a kettes vonalon is hosszabb menetidőre kell készülni, mert az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között továbbra is sebességkorlátozás van. Építkezés miatt a Kossuth Lajos téren megállás nélkül haladnak át a vonatok.

A Múzeum körúton, a Bródy Sándor utcánál is baleset történt, emiatt a 47-es és a 49-es villamos a Szent Gellért tér és a Deák tér között rövid ideig nem közlekedett, közölte a BKK.

A nap, amikor a 2-es metró átalakult városnéző járattá