Tarlós idén megszabadulhat a lakáshitelétől

2017.02.01. 15:26

Tarlós Istvánnál a dolgok maradtak a régiben, a főpolgármesternek egy 77 négyzetméteres lakása van a III. kerületben, az is csak felerészben az övé. Kocsija továbbra sincs. Megtakarításait állami értékpapírban és a felesésével közös bankszámlán tartja, most 2 millióval van többje, mint tavaly ilyenkor: összesen 16 millió forint. Még mindig törlesztik a feleségével közösen a lakáshitelt, 450 ezer forint visszafizetése van még hátra.

A józsefvárosi polgármester, Kocsis Máté egy VIII. kerületi, 117 négyzetméteres társasházi lakást birtokol felerészben. Egy Szász Endre festmény tulajdonosa, van 1,4 millió forint készpénze, valamint egy 28 milliós családi kölcsöne.

A budavári polgármester, Nagy Gábor Tamásnak egy XI. kerületi, 69 négyzetméteres lakás van a nevén, valamint egy leányfalui üdülő. Megtakarítása 15 millió forint, kincstárjegyben, az adóssága 5,2 millió forint.

Horváth Csabának van egy 1278 négyzetméteres ingatlana, rajta egy 400 négyzetméteres lakóház. Megtakarítása 156 millió forint, ami eszerint kétmillióval csökkent a tavalyi állapothoz képest.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere még 2015-ben vett a saját kerületében egy 444 négyzetméteres telken álló 115 négyzetméteres házat, pontosabban felerészben lett ennek a tulajdonosa. Azelőtt még egyáltalán semmilyen saját ingatlana sem volt. A vásárlásért adósságba verte magát: 22,56 millió forinttal tartozik egy pénzintézetnek, amiből a vagyonnyilatkozat szerint még nem törlesztett semmit.

Tokody Marcell Gergely jobbikos képviselő Budakeszin álló, 90 négyzetméteres házrésze mellé vett egy VIII. kerületi 23 négyzetméteres társasházi lakást.