Tarlós felolvasott egy csomó dátumot az OLAF-jelentésből

2017.02.03. 11:14

Tarlós István a 4-es metró korrupciós ügyeiről szóló OLAF-jelentés vékony sárga dossziéjával jelent meg pénteki sajtótájékoztatóján, de hamar kiderült a megjelent újságírók számára, hogy orruk tőle fokhagymás marad továbbra is.

A főpolgármester elmondta, hogy bár személy szerint nyilvánosságra hozná a jelentést, hogy véget vessenek a ködösítésnek, de mind a miniszterelnökség, mind az adatvédelmi ombudsman, sőt maga az OLAF sem tanácsolja ezt.

A zárójelentés információi ugyanis bírósági eljárásokat is veszélyeztethetnek, valamint a brit nyomozást is zavarhatják. Ráadásul a hírbe hozott személyek és cégek indíthatnak peres eljárásokat.

Tarlós érthetetlennek tartja, hogy az OLAF miért nem hozza nyilvánosságra maga a jelentést: megengedi ugyan, de fenyegetőzve figyelmeztet a következményekre.

A főpolgármester ennek megfelelően neveket, szerződéseket nem említett, felolvasott viszont mintegy negyven szerződéskötési dátumot 2013 december és 1012 március között. Ezzel arra akart rámutatni, az érintett szerződések egy kivételével még az előző városvezetés idején köttettek. 

Legfrissebb hírek szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselője péntek fél 12-kor bejelenti, hogy a kormány nyilvánosságra hozza a dokumentumot.

Ónos eső

Tarlós elnézést kért a budapestiektől a BKV-megállók balesetveszélyes eljegesedése miatt, maga intézkedett, hogy javuljon a helyzet.

Ez az elmondása szerint úgy történt, hogy fölhívott két vezérigazgatót, és délután már jelentős számban takarították a munkások a megállókat. Mint közölte, konkrétan azt mondta:

Nyomás takarítani!