Milliókra büntetett a BKV egy takarítócéget a jeges megállók miatt

2017.02.21. 10:18

Emlékszik még a február elejei állapotokra a BKV megállóiban, amikor napokig nem takarították el az ónos eső utáni jeget? És senki nem vállalta ezért a felelősséget? Most végül a BKV talált egy felelőst, 4,6 millióra büntette a B+N Zrt. nevű takarítással megbízott alvállalkozóját, írja a Magyar Idők.

Januárban Budapestet annyira váratlanul érte a téli időjárás, hogy több közteret, járdát és BKV megállót napokig néhány centis hó és jégpáncél borított. Egyszerűen senki sem volt hajlandó eltakarítani az utakat. Akkor először az egymásra mutogatás indult be, az önkormányzatok a társasházakra mutogattak, a BKV az önkormányzatokra, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. pedig mindenkire, vagy épp fordítva. Mintha nem az lett volna a cél, hogy járható legyen az út, hanem hogy ki legyen pipálva a felelősség kérdése, írtuk egy korábbi cikkünkben.

A BKV megállói sem voltak kivételek, amikor az Index megkérdezte a céget, hogy lehet hogy több helyen az úttesten és a járdán eltakarították már a havat és a jeget az illetékesek, azonban a megállók továbbra is nehezen járhatók, csúszósak, veszélyes voltak. A cég akkor azt mondta, hogy alvállalkozóik folyamatosan végzik a megállóhelyek és csomópontok hó- és síkosságmentesítését. Ennek ellenére a január utolsó napján kezdődő ónos eső után több megálló napokig balesetveszélyes maradt. Ennek a mulasztásnak végül csak meglett az egyik felelőse, a Magyar Idők azt írja, hogy a megállók takarításával megbízott B+N Zrt.-t a BKV most 4,6 millió forintra büntette, mivel bizonyíthatóan nem végezték el a a szerződésben vállalt kötelezettségeiket.