Máris lerobbant a felújított orosz metró

2017.03.21. 17:12 Módosítva: 2017.03.21. 18:53

Kedd délután négy óra körül a 3-as metróvonal Gyöngyösi utcai megállójánál leszállították az utasokat a felújított orosz metróról, mert a rendszer ajtóhibát jelzett. A BKV közleménye szerint az ajtók megfelelően működtek, azonban a jármű vezetője a visszajelzésnél bizonytalanságot tapasztalt. Mint írták, az utasok biztonsága nem volt veszélyben, de a hiba okának megállapítása érdekében a szerelvényt ideiglenesen kivonták a forgalomból.

Az első felújított orosz metrószerelvényt hétfőn indította útnak a főpolgármester, beszámolónkat az eseményről itt olvashatja. A vonat hat kört ment hétfőn.

DSC 3841
Fotó: Bődey János / Index

A 2-es vonal sem úszta meg. Délután három körül az egyik Alstom szerelvény lerobbant a Déli pályaudvarnál. Az utasokat itt is leszállították, a szerelvényt eltolták, a forgalom 16 óra körül állt helyre. A felújított szerelvénynek az ajtók záródására figyelmeztető utastájékoztató rendszere már eddig is kihívásokkal küzdött:

A pesti metrótender

A budapesti 3-as metró negyvenéves orosz szerelvényeivel az elmúlt években több probléma is volt: rendszeresen füstöltek, vészesen elkoptak a főbb alkatrészek, az egyik kocsi egyszer totálisan ki is égett. Ezért a főváros le akarta cserélni a kocsikat, de mint kiderült, csak a felújításukra van pénz. A 222 metrókocsi felújítására kiírt tendert gyártójuk, a Metrovagonmas nyerte el, 69 milliárd forintos ajánlatával. Az utasok már nagyon várják a felújított szerelvényeket, a metró vonalán csak 2016-ban 74 üzemzavar volt, ami késéseket okozott.