Mégsem lesz barátságtalan a villamosokkal a Nagykörút

2017.05.02. 11:37

„Ma reggeltől visszaállt a villamosbarát, csúcsidőben 60 másodperces lámpaprogram. Remélem, így is marad – ha igen, elismerésem a korrekció képességéért”

– írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, volt BKK-vezérigazgató. Hozzátette: úgy tűnik, volt értelme kiállni a tömegközlekedés mellett és szóvá tenni a nagykörúti zöldhullám ügyét.

Mint arról múlt csütörtökön beszámoltunk: megszüntették a Nagykörúton a villamosbarát lámpaprogramot, így óránként 560 utassal kevesebbet tudtak szállítani a Combinók. A lámpaprogram régóta szálka volt az autósok és Tarlós István főpolgármester szemében.

Pénteki tájékoztatóján Tarlós óvatosan fogalmazott: azt közölte, hogy a nagykörúti jelzőlámpák újrahangolását nem ő rendelte el, de támogatja azt, amíg annak számszerűsíthető, negatív hatásait nem igazolják. 

Információink szerint elég hamar bebizonyosodott, hogy korábbi menetrendjüket nem tudják tartani a 4–6-os villamosok, jelentős vonali késés volt, késtek a trolik is. Annyira rosszak voltak az eredmények, és olyan erős volt a sajtóvisszhang, hogy inkább meghátráltak: a kísérlet megbukott, visszaállt a régi rend.

Frissítés: Még értékelik az adatokat

A Budapest Közút megkereste lapunkat, és elmondták, hogy már csütörtöki közleményükben is az állt, hogy hétfőtől visszaáll a villamosbarát 60 másodperces ciklus, azaz nem egy hirtelen döntés történt. A múlt heti ciklus-visszaállítás egy kísérlet volt, aminek az adatait még értékelik. Ha az adatok mégis azt mutatják, hogy van értelme a visszaállításnak, akkor az még napirenden maradhat.