Most már dadog is a felújított orosz metró

2017.06.21. 14:49
Lassan nem múlik el nap, hogy ne lenne probléma a felújított orosz metrókocsikkal. A legújabb esetet olvasóink rögzítették.

Épp Újpest-Városkapunál szálltam fel. Ezt művelte a drága régi-új metrónk.

– írta olvasónk, és mellékelte a következő videót, amin az utastájékoztató szoftver olyan dadogásba kezd, hogy ha ezt Eminem meghallaná, rögtön visszaadná a rap-diplomáját.

A mi drága régi-új metrónk

De még ezt is übereli a másik videó, ami a Nyugatinál készült: A szerelvény először nem nyit ajtót. A kinti utasok tanácstalanul álldogálnak. Közli a hangosbemondó, hogy a szerelvény utasokat nem szállít. Ekkor a benti utasok esnek létbizonytalanságba.

Aztán az ajtó nyílik, de kiderül, hogy trükk az egész, egy keleti turistára majdnem rá is csukódik. Majd újra: a szerelvény utasokat nem szállít. Egyre kínosabb a helyzet, az újra kinyíló ajtókon gyorsan menekülnek az emberek, amíg még lehet, bár alig lehet érteni mit mondanak egyszerre ketten is a hangosbemondóba. Végül ajtó be, szerelvény el.

A szerelvény utasokat nem szállít

Minden járműnek vannak gyerekbetegségei, sőt azt is elhisszük, hogy "ez valami Murphy-ügy lehet", de most már lassan úrrá lehetne a BKV a felújított orosz metrószerelvényein.