Újból nekiment Tarlós Bús Balázsnak

2017.11.22. 07:07

Tarlós István főpolgármester a fővárosi közgyűlés múlt hét pénteki ünnepi ülésén ismét nekiment Óbudának, illetve Bús Balázs polgármesternek, mint "érdekes és egyelőre nehezen megmagyarázható kivételnek" a kerületek között. 

Idézet a budapest.hu hivatalos beszámolójából:

Tarlós István külön köszönetet mondott a kerületi polgármestereknek, úgy fogalmazva, hogy "legtöbbjük erősíti a sorsközösséget, együttműködő". "Érdekes és egyelőre nehezen megmagyarázható kivétel ez alól a III. kerület, amely 2010 óta sok támogatást kapott a fővárostól, de valamilyen okból az óbudaiak erről évek óta nem értesülhetnek a helyi újságból" – fejtette ki a főpolgármester, hozzátéve, a kerületben lakók ezután majd a főváros honlapjáról értesülhetnek minderről.

Megkérdeztük az óbudai önkormányzat sajtóosztályát, mi a véleményük Tarlós kiszólásáról. A kerület ezt válaszolta:

„Nem tudjuk pontosan, mire gondol főpolgármester úr, eddig ilyen jellegű panasz nem érkezett. Az újság szerkesztősége igyekszik mindenről tájékoztatni.”

Az ellentét a főpolgármester és a polgármester között akkor élesedett ki, amikor egy közterületi kamerát Tarlós – törvénytelen elhelyezése miatt – le akart szereltetni. (A kamera alapján bírságolták meg többek között a főpolgármester feleségét is.) A kerület Tarlós egyik fő témájával, a római-parti mobilgáttal kapcsolatban is is különvéleményen volt párszor.

Bús Balázs 2002 és 2006 között Tarlós alpolgármestere volt Óbudán, ezért is furcsa, hogy elmérgesedett a viszonyuk.