Nem jött be a fizetős parkolás Óbudán

MG 688
2018.01.19. 13:01

2015 október: Bevezették a fizetős parkolást két nagy óbudai területen, mert zsúfoltak voltak a parkolók. A kimondott cél az volt, hogy a nem óbudai (főleg az agglomerációból érkező) autósokat kiszorítsák a lakótelepi parkolóhelyekről.

2017: Egy felmérés megállapította, hogy a zsúfoltság a díjfizetés ellenére sem csökkent: a parkolók kihasználtsága 84-87 százalékos a fizetős övezetekben. A cél tehát nem jött össze.

2018 január: Mit lép az óbudai önkormányzat erre? Megdrágítja a parkolást, sőt, újabb parkolási övezetet alakít ki, még távolabb a városból.

A fővárosi önkormányzat jövő szerdai ülésén dönt arról az óbudai kerületi kezdeményezésről, hogy a zsúfoltság csökkentése érdekében emeljék a fizetős övezetek díjtételeit: ahol eddig óránként 175 forintot kellett fizetni, ott 265 forint legyen a díj, ahol pedig eddig 265 forintot, ott óránként 350 forint legyen a tarifa. A kerület új parkolási övezetet is szeretne, ami északon egészen a Bojtár utcáig tartana, mert a fizetős parkolás elöl oda menekülnek az autósok.

Meddig ér 10 év múlva a parkolási zóna?