Sűrűbben fog közlekedni a 100E reptéri buszjárat

2018.05.11. 15:29 Módosítva: 2018.05.11. 15:48

A Közlekedő Tömeg Egyesület tavaly november óta többször felhívta a városvezetés figyelmét, hogy a 100E repülőtéri expresszbuszon elviselhetetlen a zsúfoltság volt, és az addigi 30 helyett 10 percenkénti közlekedés volna szükséges. Két hete megint rosszul lett egy utas a tömegtől, de most végre megtört a jég. 

Az egyesület rendszeres kiállása, a fokozott médiaérdeklődés és a szakértői nyilatkozatok megtették hatásukat: Tarlós István főpolgármester pénteken bejelentette, hogy május 19-től egész nap 30 helyett 20 percenként fog közlekedni a buszjárat - közölte az Indexszel az egyesület. 

A Közlekedő Tömeg szerint a 20 perces sűrűség enyhíteni fogja a méltatlan körülményeket, de csak részsikerként értékelik, továbbra is kitartanak amellett, hogy 10 percenként kéne járnia.

Korábban átfogó javaslatot tettek a járat fejlesztésére, amiből a városvezetés két elemet is megfogadott: az első busz jóval korábban, az utolsó busz pedig jóval később fog indulni annak érdekében, hogy az éjszakai repülők utasai is használhassák a buszjáratot.

Javasolták még azt is, hogy az összes ajtón tegyék lehetővé a felszállást, legyen bankkártyás fizetés a felszállásnál, és a repülőtér felé is álljon meg a járat az Astoriánál.