Új helyen kell parkolni a turistabuszoknak a Hősök terénél

2018.11.06. 11:33 Módosítva: 2018.11.06. 12:15

Új turistabusz közlekedési- és parkolási rendet alakítottak ki a Hősök tere környékén, áll a Városliget Zrt. közleményében. A Városliget átalakítása közben ugyanis több forgalomelterelés lesz a közműépítések miatt, így a megszokott útvonalakon, valamint a le- és felszállási pontokon változtatni kellett.

A Műcsarnok Olof Palme sétány felőli oldalán le-és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol – kizárólag az utascsere idejére – 4 busz fér el egyszerre. A Műcsarnok mögé ezentúl tilos lesz a behajtás, ugyanakkor a Műjégpálya épülete előtt lehetőség lesz visszafordulásra a Hősök tere felé. A Hősök terén – ahogy korábban is – tilos lesz megállni, illetve az utasok Műcsarnok előtti leszállítása sem megengedett.

Az Állatkerti körút elején, a Robinson étteremnél szintén új le- és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol – kizárólag az utascsere idejére – 3 busz fér el egyszerre. Rövid idejű, 15-20 perces parkolásra a Hermina úton lesz lehetőség a Bethesda utca magasságában, ahol 6 új parkolóhelyet jelöltek ki. Hosszabb, akár több órás parkolás esetére a turistabuszok a Dózsa György úton, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt több mint 30 parkolóhelyet vehetik igénybe.

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.