Mit keres egy dízelvonat az Örs vezér terén?

2019.03.20. 12:52

Érdekes helyen kapta le olvasónk a MÁV Desiro névre hallgató dízel motorvonatát: a gödöllői HÉV Örs vezér téri végállomásán. De a vonat ezután még meghökkentőbb dolgot tett:

Vonatszerelvényt láttam az Örs vezér téri HÉV-végállomáson, már maga ez is érdekes, de az még érdekesebb, hogy tovább haladt a Pillangó utca felé, egyenesen át a kereszteződésen a régi HÉV-vonalon, ami ma már nem üzemel, és az isten tudja, mikor járt azon valamiféle szerelvény, nem hogy egy modern vonat

– írta Gábor.

Megkérdeztük a furcsa jelenségről a MÁV sajtóosztályát, ahol közölték, a MÁV-HÉV nem tervezi Desiro motorvonatok közlekedtetését a H8-as vonalon Örs vezér tere és Gödöllő között. Amit az olvasó látott, az a Budapest–Hatvan vasútvonal felújítása miatt a H8-as HÉV-vonalon pluszban közlekedő Desiro motorvonat, ami éppen műszaki ellenőrzésre tartott.

A Desirók műszaki ellenőrzését ugyanis a tulajdonos, MÁV-START Zrt. végzi hétvégente egyik budapesti telephelyén, ami az Örs vezér tere és Kőbánya-Teher pályaudvar között húzódó vágánykapcsolaton keresztül érhető el. Ehhez a járműveknek üzemi menetben péntek esténként Cinkotáról Örs vezér teréig kell közlekedni, majd hétfőnként hajnalban ugyanilyen módon térnek vissza Cinkotára.