Az extrém igénybevétel pusztította le a városligeti kutyafuttatót

2019.05.03. 04:59
Úgy néz ki egy évvel az átadás után Budapest legmenőbb kutyás játszótere, mint egy második világháborús csatamező, amelyen átment a keleti front, értesítette lapunkat olvasónk. Megnéztük, valóban.

Megkerestük a Városliget Zrt.-t, mi történt a tavaly még zöldellő kutyafuttatóval. A cég válaszában elmondta, hogy több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadás óta eltelt egy évben.

Az élménypark népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutyus játszik ott. A park a hét minden napján várja a kutyázni vágyó gazdákat és négylábú társaikat, az elmúlt évben egy-egy hétvégi napon akár ezer gazdi is ellátogatott kedvencével a különleges helyszínre. 

"Az extrém igénybevétel valóban emelt szintű karbantartást igényel, amelyet a Városliget Zrt. megbízott alvállalkozója folyamatosan el is lát oly módon, hogy terület nagy része mindig használható marad" - tették hozzá. Továbbá a kutyás élményparkot egy nagy tavaszi karbantartással készítik fel az új szezonra: teljes tereprendezés, friss füvesítés, egy új kaparó-terület és megannyi új ültetés várja hamarosan a kutyákat. A munkák miatt a park füves területeinek körülbelül egyharmada karbantartás miatt nem elérhető, itt új növényeket telepítenek és újra füvesítik helyszínt.

A társaság közölte, hogy a kutyás élménypark átadásával több, mint 5000 négyzetméterrel nőtt a zöldterület és bővült a kutyázási lehetőségek sora, a városligeti kutyázás szabályai azonban nem változtak, a park teljes területe továbbra is szabadon használható, az elkerített területek kivételével. Megjegyezték, hogy a parkfejlesztés későbbi ütemeiben további, a kutyás élményparkhoz hasonló helyszínek épülnek meg, melyek enyhíteni fogják "a szélsőségesen nagy, ugyanakkor örömteli terhelést".

Az átadáskor így nézett ki a park, amit két kutyával is teszteltünk:

Kipróbáltuk Budapest legmenőbb kutyás parkját