Mégse mondják fel a zuglói parkolási szerződést?

2019.05.14. 17:06

Információink szerint a zuglói jegyző törvényességi kifogást nyújt be a két módosító parkolási témájú határozattal kapcsolatban, amit hétfőn fideszes javaslatra fogadott el a kerületi önkormányzat. Értesülésünket az önkormányzat sajtóosztálya megerősítette.

Mindkét módosítót a Karácsony Gergely polgármester előterjesztése előtt nyújtották be, ami szerint Zugló saját kézbe veszi a parkolás üzemeltetését, azaz kiszervezett magáncég helyett a kerület cége intézi majd a fizető parkolás üzemeltetését (főleg az ellenőrzésről van szó). Az egyik fideszes módosító határozat szerint a kerület felmondja a ,,pazarló parkolási üzemeltetési szerződéseket”, a másik szerint pedig a kerületi lakosok számára június 13-ától ingyenes lesz a parkolás Zuglóban.

Azt egyelőre nem sikerült megtudni, hogy mi az indoka a jegyző törvényességi kifogásának. Az viszont biztos, hogy az erős fideszes frakcióval bíró képviselőtestület és az ellenzéki főpolgármester-jelöltként induló polgármester hosszú politikai birkózást folytat azon, kinek a nyakába lehet varrni, hogy a jelenlegi, kiszervezett parkolás-működtetés nem költséghatékony. Sőt a kormánypártiak szerint veszteséges is, amit viszont Karácsony nem cáfol.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn elfogadta a zuglói testület Karácsony Gergely polgármester javaslatát is, hogy a kerület saját kézbe veszi a parkolás üzemeltetését, és a fideszes módosítókat is, miszerint Zugló felmondja a helyi parkolást üzemeltető cégekkel a szerződést, valamint, hogy a kerületi lakosok számára június 13-ától ingyenes lesz a parkolás Zuglóban.