Kerületi útfelújításról hordták a törmeléket a budai kirándulóhelyre

2019.07.25. 16:10

A II. kerületi Gercse és környéke a városrész egyik legszebb területe, sokan járnak oda kirándulni. Mint kiderült, nemcsak kirándulók járnak Gercsére, hanem illegális hulladékot lerakó teherautók is, méghozzá olyanok, amik kerületi útfelújításokról szállítanak oda beton- és aszfaltdarabokat. Az alábbi videót Őrsi Gergely, a II. kerület ellenzéki polgármesterjelöltje tette fel Facebook-oldalára:

Megkerestük a II. kerületi önkormányzatot, ahol elmondták, hogy haladéktalanul helyszíni szemlét rendeltek el, amelynek során betontörmeléket már nem találtak. Azonban úgy a videó képei, mint a helyszíni nyomok alátámasztják, hogy korábban valóban sor került ott hulladék lerakására. Mint közölték, a Gercse területén korábban több alkalommal sikerült az ilyen jellegű illegális tevékenység leállítása és az elkövetők számonkérése. Mivel mind a hivatal, mind a teljes kerületi önkormányzat szívén viseli kerületi természeti értékeink megóvását, ezért a mostani esetet mélységesen elítélik és azonnal megkezdték a kivizsgálását.

Gercse egykor falu volt, amely jelenleg Budapest II. kerületének a része, az egykori Pesthidegkút község szomszédságában található. Most leginkább kirándulóhely a Hármashatár-hegy mellett. (Wikipédia)