Tarlós után a XII. kerület is visszavonta a sportcsarnoképítés tervét

2019.08.30. 09:47

Három napja írtuk meg, hogy a fővárosi XII. kerület önkormányzata ajánlati felhívást tett közzé egy, a Kútvölgyi úton építendő parkolóház és sportcsarnok megtervezésére. Az építmények a Kútvölgyi út és a Szilágyi Erzsébet fasor által határolt háromszög alakú, zöld területen, a Szent János Kórház közelében épültek volna, de az önkormányzat most visszavonta a feltételes közbeszerzési felhívást. 

A hegyvidéki önkormányzat azt írja az oldalán, hogy 

a közelgő önkormányzati választás miatt egy szakmai kérdés szükségtelen politikai viták kereszttüzébe került.

Az önkormányzat szerint a parkolási gondok mind az egészségügyi intézmények, mind a helyi P+R hiánya miatt jelentősek, ezekre továbbra is megoldást kell keresniük.

Ugyanakkor a sportcsarnokról elképzelhető, hogy letesznek. Mint írják, "az új kiírás előtt még egyszer áttekintjük a környék valamennyi szóba jöhető intézményét, iskoláját, sportintézményét, melyik esetében merülhet fel kapacitásbővítés a diák- és szabadidősport igényeinek kielégítésére. Döntés ezután születhet".

Azután, hogy kiderült, hogy a Tabánban a Krisztina körút–Kereszt utca–Naphegy utca közötti lejtőn szabadidő- és sportparkot alakítanának ki, ami szintén fakivágással járt volna, Tarlós István főpolgármester csütörtök este külföldről üzente meg, hogy azonnalli hatállyal leállította a tervet.