A terézvárosi polgármester semmissé tenné a közétkeztetési pályázatot

2019.12.10. 17:13

A közétkeztetési koncessziós pályázat eredménytelenné nyilvánítását és új pályázat kiírását kezdeményezte Terézváros ősszel megválasztott új polgármestere. Az előző városvezetés több kétes gyakorlatával is szakító Soproni Tamás az önkormányzat Indexhez eljuttatott közleménye szerint a kerületvezetés nem köthet szerződést közétkeztetésről úgy, hogy

a pályázatot kiíró előző testület szerződéskötési gyakorlatával kapcsolatban hatósági vizsgálat folyt, és elmarasztaló döntés is született.

Ugyanis a közbeszerzési hatóság, majd a közbeszerzési döntőbizottság is vizsgálta azt a szerződést, melyet a fideszes Hassay Zsófia által vezetett képviselő-testület az iskolai és szociális közétkeztetés biztosítására kötött. A vizsgálat tárgya az volt, hogy a pályázati úton elnyert, majd lejárt korábbi szerződést miért hosszabbította meg a kerület vezetése annak ellenére is, hogy közben a szolgáltatás árai emelkedtek.

Az eljárás végén a döntőbizottság 8 millió forintos bírságot szabott ki.

A jogi eljárás azonban nem zavarta meg az akkor még fideszes többségű testületet, mely új pályázatot írt ki a közétkeztetésre. Ennek az eredményhirdetését örökölte meg az új, immár ellenzéki többségű képviselő-testület. Azonban Soproni Tamás szerint maga az eljárás folyamata is átláthatatlan, ráadásul párhuzamosan zajlik a bírósági eljárás. A polgármester úgy véli,

nem maradhat napirenden olyan döntés, olyan eljárás, ami mögött jogsértés gyanítható, és csak akkor garantált az eljárás tiszta lebonyolítása, ha új pályázatot írnak ki.