2019 végére ígérték, nem épült fix traffipax a Váci úton

2020.01.10. 10:05

Az ígéretek ellenére nem készült el 2019 végére a fix traffipax a budapesti Váci úton, írja a 444.hu az egyik XIII. kerületi Facebook-csoport információjára hivatkozva. A csoport egyik tagja kereste meg az önkormányzatot, és azt a választ kapta, hogy a Véda-kapu felállítása akár egy évet is csúszhat. A traffipax 80 millió forintba kerülne.

A Váci út a főváros egyik legveszélyesebb útja, gyakoriak itt a balesetek, de ezért általában a gyorshajtók és a piros lámpán áthajtók a felelősek. Csak néhány példa: 2016 februárjában egy babakocsis nőt, 2017 decemberében pedig egy 13 éves kisfiút gázoltak el, rendszeresen nem tartják tiszteletben az autósok az Árpád út – Váci út zebrájánál lévő piros lámpákat. Augusztusban ketten haltak meg, amikor egy autó lámpaoszlopnak csapódott.

A fix kamerák listáját itt lehet megtalálni>>>

A XIII. kerületi önkormányzat a cikk megjelenése utána azt a kiegészítést küldte, hogy "a Váci úti éjszakai illegális gyorsulási versenyek, gyorshajtások és balesetek megelőzése érdekében többször kezdeményezte a XIII. Kerületi Önkormányzat, hogy állandó sebességmérő kapu létesüljön a területen. Ennek érdekében az Önkormányzat képviselő-testülete döntött arról, hogy együttműködési megállapodást köt a Fővárosi Önkormányzattal.

A XIII. kerületi Önkormányzat ennek keretében vállalta, hogy a beruházást 73 596 500 forinttal támogatja, saját forrásból. Az ígért támogatás átutalásra is került. A beruházásért a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság felelős.

Az eredeti elképzelés alapján a beruházás határideje 2019. december 31. lett volna, azonban tájékoztatásuk alapján a kapu várhatóan csak 2020 év végéig készül el."