Budapest

Buszos Z kereszteződés a sztráda alatt

2014. március 20., 15:25 Módosítva: 2014.03.21 12:22
202

Helyszínen lakó kollégáink közül az egyik már most dugóról számolt be a Budaörsi úton, míg a másik szerint még nincs torlódás az újonnan felfestett útburkolati jelek miatt, de előre rettegnek.

Ma lépett érvénybe az új forgalmi rend a Budaörsi út és a Balatoni út között, az M1–M7 sztráda alatti összekötő úton: ahol eddig egyirányú út volt, ott áprilistól szembe jön majd a busz. Egyelőre a két forgalmi lámpa, ami majd a buszoknak szolgáltat zöld utat, még nem működik, és a buszok sem járnak még, csak majd a 4-es metró indulása után. Ezért elvileg még nem torlódhatnak a kocsik, igaz az új burkolati jelek meglephetik az autósokat.

Tovább

Annyi hiba van a 2-es metrón, hogy csak főmérnöki utasítással működhet

2014. március 20., 10:08 Módosítva: 2014.03.21 08:23
305

A forgalom fenntartása érdekében a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által elfogadott forgalmi eljárásrendet felülíró főmérnöki utasítást adtak ki a 2-es metró vonalán - értesült a Népszabadság. A hibák többségéről nem értesülnek az utasok, de februárban volt olyan nap, amikor háromszor is pótlóbuszokat kellett beállítani.

A vonalon olyan sok a meghibásodás, hogy ha - a hatóság által meghatározott esetek mindegyikében - kiszállítanák az utasokat, és kivonnák a forgalomból a szerelvényeket, akkor képtelenség lenne tartani a menetidőt. Nemrégiben a Pillangó utcánál nyílt ki mindkét oldalon az ajtó, ráadásul a vészfékezés nem indult be, és az adott szakasz feszültségmentesítése sem történt meg, így egy esetleg kizuhanó utast áramütés érhetett volna, ráadásul a vonatvezetők nem is érzékelték a problémát.

A járművezetők terhelése a kétszeresére nőtt az M2 vonalon – mondta a lapnak Jáger István, a Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (FKDSZ) elnöke. Az érdekképviselet éppen ezért az egybefüggő fordulók számának csökkentését kezdeményezte, egyelőre hiába. "A régi szerelvényeket ketten vezették, ma csupán egy ember áll a fülkében, mondván, a szerelvény automata" – mondja, de szerinte a sok meghibásodás miatt folyamatosan résen kell lenni, és fokozott terhelést jelent a két monitor folyamatos figyelése.

Kocsma lesz a Parkszínpadból

2014. március 19., 14:03 Módosítva: 2014.03.20 07:35
135

A Szentimrevaros.blog.hu utánajárt, hogy mire kapta meg januárban évi 4,2 millió forintért az évek óta kihasználatlanul és lepusztult állapotban lévő Budai Parkszínpadot a Zsigmond Kert Kft. A blog szerint Budai Fröccsteraszként nyithat meg újra, és ezzel a budai oldal legnagyobb szabadtéri kocsmája lesz. Megkerestük a Fővárosi Önkormányzat sajtóosztályát, hogy megtudjuk, igaz-e ez a hír, de egyelőre nem kaptunk választ.

Mint azt mi is megírtuk, a Zsigmond Kert Kft. úgy kapta meg a helyet, hogy a fővárosi vagyonkezelő honlapján mindössze két hétig volt megtekinthető a tender, és arra egyedül ők jelentkeztek. A Fővárosi Közgyűlés sürgősséggel tárgyalta a szerződéskötésre vonatkozó javaslatot, amit annak ellenére szavaztak meg, hogy az ellenzéki képviselők kifogásolták, semmit sem lehetett tudni a cég hasznosítási terveiről, de a cégről is csak annyit, hogy a kormányülésekre szállít ételt, és ők üzemeltetik az Operaház és a Thália Színház büféjét is.

A Szentimreváros blog szerint a nyertes cég fő tulajdonosa annak a biztonsági cégnek a tulajdonosa is egyben, amelyik a Fidesz rendezvényeit, székházát és a Békemenetet is biztosítja. A közgyűlés meglehetősen alacsony árat szabott a helyért, mint írják, havi 350 ezer forintért ezen a környéken egy 80-100 négyzetméteres üzletet lehet kibérelni, nem pedig egy 2700 négyzetméteres területet rajta egy több mint 800 négyzetméteres épülettel. De a blog nemcsak a "mutyi" miatt aggódik, hanem a környékbeliek nyugalmáért is, emlékeztetve a Zöld Pardon körüli botrányokra.

Tovább

Pityókásan vezetett villamost

2014. március 19., 13:45 Módosítva: 2014.03.20 08:15
57

Hat hónap felfüggesztett fogházat kapott egy villamosvezető, amiért tavaly októberben ittasan dolgozott, közölte a Fővárosi Főügyészség. Az ítélet jogerős.

A férfi több fordulót is megtett 24-es járattal a Közvágóhíd és a Keleti pályaudvar között. Utasok is voltak a villamoson. 

Tovább

Elkapták a Combinón verekedő galerit

2014. március 19., 11:17 Módosítva: 2014.03.20 07:35
163

A rendőrök elfogták a budapesti 6-os villamoson garázdálkodó társaságot, írja a Police.hu.

Négyen voltak, kedden éjszaka szálltak fel a Combinóra a Harminckettesek terénél. Kiabáltak, ezért a vezető a hangosbemondón rájuk szólt, és kérte őket, hogy a náluk lévő üvegeket és poharakat vigyék le a villamosról, mert addig nem indul tovább, amíg azok náluk vannak. Ekkor a férfiak az üvegeket az utasváróba és a megálló melletti útra dobálták.

Tovább

Cabrio busszal tiltakoznak a BKV-sok

2014. március 19., 10:24 Módosítva: 2014.03.19 14:42
108

A jegyvásárlós tiltakozás után szerda délután újabb tiltakozást tart a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet. Emiatt nagy dugó várható az Astoria és a Blaha Lujza tér között. Az EKSZ a cégnél uralkodó káoszra, a buszjáratok kiszervezésével kapcsolatos ellentmondásokra, a járművezetők túlterheltségére és kiszolgáltatottságára, valamint az érdemi egyeztetés hiányára hívja fel a figyelmet, írják közleményükben.

A menetrend a következő lesz:

  • 16:00-kor átadnak egy petíciót Vitézy Dávidnak, a BKK vezérigazgatójának.
  • 16:00 és 16:20 között egy BKV feliratú koporsóval a vállukon a Madách Imre tér melletti 9-es buszmegállóba vonulnak.
  • Innen az Astoria-Rákóczi út-Blaha Lujza tér útvonalon vonulnak egy 1971-es évjáratú Ikarus 630 Cabrio busszal, ez fogja a koporsót szállítani. A menetben más buszok is részt fognak venni, az ígéretek szerint lépésben haladnak majd.
  • A Blaha Lujza téren meglepetésakcióval készülnek a tüntetők, az EKSZ sajtósa, Német H. Erzsébet annyit mondott az Indexnek, hogy látványos lesz ez a villámakció.

A menet a buszsávban fog haladni, 5-10 kilométer per órás sebességgel, ami a Rákóczi úton várhatóan hatalmas késéseket fog okozni az ott közlekedő számtalan buszjárat menetrendjében. A demonstráció résztvevői virág helyett használt BKV-jegyekkel érkeznek a helyszínre, jelezvén, hogy ezzel a bevétellel is hozzájárulnak a fővárosi tömegközlekedés megmentéséhez.

Végleges, melyik járatok módosulnak a 4-es metró miatt

2014. március 18., 16:09 Módosítva: 2014.03.19 07:41
292

Véglegesítette a BKK a 4-es metró tavaszi átadása miatt módosuló felszíni járatok rendjét. Íme.

Tovább

Ilyen lett Budapest legmenőbb irodaháza

2014. március 18., 15:35 Módosítva: 2014.03.19 14:27
959

A Nyugati tér sarkán 30 millió eurós beruházás készült el a Horizon Development fejlesztésében. Az Eiffel Palace irodaháznak eddig 65 százalékát adták bérbe - mondta Kerekes István, az ingatlanfejlesztő részéről az MTI-nek.

Legnagyobb bérlő a PricewaterhouseCoopers (több mint 60 százalékkal), rajtuk kívül egy ügyvédi iroda és a brit kereskedelmi kamara költözött be a házba. A kiadásra váró három szintre több érdeklődő jelentkezett, de szerződést még nem kötöttek. A kínálati bérleti díj 17-21 euró, havonta és négyzetméterenként. Ez a prémium kategóriának megfelelő díj.

Az eredeti épület a Pesti Hírlap székházának és nyomdájának épült 1894-ben, egy év alatt. A rekonstrukció is egy évet vett igénybe, a DVM csoport fővállalkozásában. Az épület külső falai maradtak csak meg, 5 szintes, 246 autó befogadására alkalmas mélygarázst alakítottak ki alatta. Az új vasbeton szerkezet követi az eredeti terveket. A műemlék lépcsőházat az eredeti öntött- és kovácsoltvas elemekkel építették újjá.

 Az épület tervezői 2013-ban Reitter Ferenc-díjat kaptak, különleges acélszerkezeti és építészeti megoldásait már az Urbanista blog is megcsodálta.

Megaláztak egy autista lányt a BKV-ellenőrök

2014. március 18., 14:54 Módosítva: 2014.03.19 11:30
462

Annak ellenére büntettek meg egy autista lányt a BKV-ellenőrök, hogy érvényes bérlete volt - írja a lány hozzátartozója, aki a bkvfigyelo.blog.hu-nak küldte el az esetet leíró levelét.

Barbarát pénteken szállították le a buszról az ellenőrök azzal, hogy biztosan hamis a bérlete, "azt mondták neki, hogy a gyogyósoknak nincs munkájuk, így pénzük se bérletre. Valószínűleg úgy szerezhette, tudják, hogy árulnak hamis bérleteket olcsóbban, amit a nincstelen hülyék megvesznek." A lány barátja állítja, a bérlet valódi volt, három nappal korábban együtt vették meg a pénztárban, ráadásul Barbara megmutatta a blokkot és a munkáltatói igazolását is.

Mint Tamás írja: "Elkérték tőle az iratait. Mivel nagyon megijedt és félt, hogy megverik, ezért odaadta. Felírták az adatait és közölték vele, ha még egyszer meglátják a buszon, rendőrt hívnak rá és bevitetik. Azt tanácsolták neki, hogy maradjon otthon és babázzon vagy nézze a Mazsolát a tévében, de ne mások adóján foglalja a helyet a buszon. Ezt követően ő gyalog jött haza a Bosnyák tértől Újpalotára eléggé zaklatott állapotban."

Barbara enyhe fokban autista, ami barátja szerint kívülről is látszik rajta. A lány azonban önálló, teljes életet szeretne élni, ezért dolgozik. "Mivel a kommunikációs készségeivel van probléma, kizárt, hogy végig tudna csinálni egy bírósági hercehurcát. Abba pedig szintén nem menne bele, hogy ezek után őt valaki kísérgesse. Hangsúlyozom, ő nem fogyatékos, hanem enyhén autista. Tanult, dolgozik, fizeti az adót és becsülettel megveszi a bérletet is abból a kevésből, amit fizetés gyanánt kap."

Az Index megkereste a BKK-t, hogy kommentálják az esetet.

Tovább

16 milliót spórol a főváros LED-ekkel

2014. március 18., 11:28 Módosítva: 2014.03.18 15:55
32

Elkészült az első két fővárosi finanszírozású, LED-es közvilágítás-korszerűsítési projekt az Árpád fejedelem útján és a Vérmezőn, áll a főpolgármesteri hivatal közleményében.  A 101 korszerű, LED-es technológiájú lámpatest 50 ezer kWh energiát és 1,5 millió forintot takarít meg évente. A beruházás teljes költsége 10,9 millió forint volt. A BDK Kft. tavaly 570 ezer kWh energiafogyasztás-csökkentést ért el, ami idéntől évente 16,2 millió forint megtakarítást hoz a fővárosnak.

Az Árpád fejedelem útján 64 db korszerű, magas fénypontú LED lámpatestet, a Vérmezőn pedig a parki világításban 37 db alacsony fénypontú LED lámpatestet üzemelnek be.  A BDK Kft. tavaly mintegy 570 ezer kWh energiafogyasztás-csökkentést ért el: folytatták az elavult lámpatestek cseréjét (két fényforrásosról egy fényforrásosra), az aluljáró-rekonstrukciós programot (négy aluljáróban vandálbiztos és energiatakarékos lámpatesteket szereltek fel), valamint elvégezték a Bakáts téri templom és a Gellért Szálloda díszvilágításának rekonstrukcióját.

Ferihegyi átjáró: húgyszag és leépülés

2014. március 18., 10:44 Módosítva: 2018.06.22 13:24
237

Leépült a MÁV ferihegyi állomása a jarokelo.hu olvasói szerint. Az átjáró műanyag borítása alaposan megrongálódott és beázik, nincs világítás, nem működik a lift – amíg működött, ugrott –, húgyszag terjeng. Az őrzést végző MÁV-Vasútőr lakókocsit leszégyenezik, a mellécsapott kék mobilvécével együtt. A MÁV sajnálja, nincs pénze, és a vandálokra mutogat.

Helyszíni szemlére kéri fel a MÁV-ot egy elkeseredett utas a jarokelo.hu-n, ugyanis a Ferihegy megállóhely alaposan leépült az elmúlt néhány évben. Izzócsere kellene a világítótestekben, tetőburkolat-csere, mert az átadás óta rendszeresen beázik a felüljáró, meg kell szüntetni és európai színvonalúra cserélni a MÁV-Vasútőr szégyenlakókocsit és a mellécsapott mobil WC-t, sorolja az utas.

Tovább

Jöhetnek a pszichedelikus HÉV-ek

2014. március 17., 20:19 Módosítva: 2014.03.18 13:52
628

Három kocsiból álló kísérleti vonatot épít a  BKK és a BKV a H5-ös, tehát a szentendrei HÉV vonalára – írja a BKK közleményében. A felújítás célja az utastér jelentős korszerűsítése és kényelmesebbé tétele. Egy felújított HÉV-szerelvény már idén elkészülhet és forgalomba állhat, a többi kocsit pedig ennek a prototípusnak a tesztelése után, a tapasztalatokat értékelve és az utasok véleményét figyelembe véve újítják fel.

Tovább

Bálna: Tarlósék lenyomták az MKB-t

2014. március 17., 12:47 Módosítva: 2014.03.18 07:41
14

A fővárosi önkormányzat újabb pert nyert a Bálna (korábban CET) beruházással kapcsolatban, ezúttal a Magyar Külkereskedelmi Bankkal (MKB) szemben – közölte Tarlós István hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

A főpolgármester tájékoztatása szerint a Kúriától pénteken érkezett hivatalos értesítés az önkormányzathoz arról, hogy az MKB fővárosi önkormányzat elleni 25 millió eurós keresetét elutasította – írja az MTI.

Tarlós István elmondta, hogy a Kúria február 25-i felülvizsgálati ítéletével a Pécsi Ítélőtábla jogerős közbenső ítéletét hatályon kívül helyezte, az elsőfokú közbenső ítéletet megváltoztatta. A Kúria kötelezte az MKB-t 152 millió forint perköltség 15 napon belüli megfizetésére, illetve 6 millió forint eljárási illetéket is meg kell fizetnie az államnak.

A főpolgármester kijelentette: az önkormányzat álláspontjával egyetértve a Kúria kimondta, hogy „az MKB a Bálna (...) kapcsán kötött szerződés alapján nem követelhet semmit az önkormányzattól. Az önkormányzat nem tartozik neki”.

Az MKB 7,5 milliárd forintra perelte az önkormányzatot. A Pécsi Ítélőtábla tavaly szeptemberben, másodfokú ítéletében kimondta, hogy a fővárosi önkormányzat köteles megfizetni az MKB Banknak a CET-beruházással kapcsolatban kötött hitelkeret-megállapodás alapján fennálló pénzügyi adósságot.“

Tovább

Áramszünet Ferencvárosban

2014. március 16., 09:52 Módosítva: 2014.03.17 19:20
131

Körülbelül reggel fél kilenc óta nincs áram Budapest IX. kerületének nagy részében. Az ELMŰ sajtóügyeletesétől megtudtuk: a hibát az okozta, hogy két kábel beázott, és emiatt zárlatossá váltak.

Az áramszünet nem a teljes kerületre terjed ki, de annak a Boráros tér és a Csarnok tér közötti, északi részére biztosan – tudtuk meg a szolgáltatótól.

Azt nem tudták megmondani, hogy pontosan mikorra hárítják el a hibát, ez általában fél-egy órát vesz igénybe, ebben az esetben viszont úgy látszik, több időre lesz szükség a javításhoz.

Mi lehet ez a rejtélyes bűz?

2014. március 15., 13:20 Módosítva: 2014.06.25 15:37
646

„Békásmegyer, Juhász Gyula utca, már reggel 6kor meleg, büdös szél fújt.” „A Somogyi Béla utcában, a Blaha Lujza térnél az enyhe kutyaszar vagy műtrágya szagot szintén lehet érezni.” „Budapesttől 20 kilométerre Pócsmegyer-Surányban is érezni, mi ezt kutyaszarszagnak gondoltuk” – olvasói levelek özönét kaptuk, miután megírtuk, hogy büdös van a városban. 

Tovább

Átadták a felújított Ferenciek terét

2014. március 14., 18:58 Módosítva: 2014.03.15 12:22
39

Átadták a megújult Ferenciek terét és környékét pénteken. A rendezvényen Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere elmondta: a cél az volt, hogy minél több területet visszaadjanak a gyalogosoknak és kiszorítsák az átmenő forgalmat. Utóbbival összefüggésben kifejtette: a beruházások előtt egy nap 7500-8000 autó haladt keresztül a belvárosi utcákon. Az MTI tudósításából nem derül ki, beszélt-e arról, hogy ez mennyivel csökken majd az átadás után.

Tovább

Újra kordonbontás lesz a Kossuth téren

2014. március 14., 14:32 Módosítva: 2014.03.15 00:34
68

A Margit híd felől érkezve egy furcsa szag csapja meg az orrom a Kossuth tér kordonkerítése mellé bekerekezve: a nedves kő szaga. Rejtély. Pedig nem is esik az eső, nem locsolnak sehol. A megfejtés később érkezik, amikor meglátom a díszőrséget térdig párában gyakorolni a rendezvénytéren, de ne rohanjunk előre.

A kordonon belül Wachsler Tamás, a Kossuth tér átépítésének projektfelelőse tart sajtótájékoztatót arról, hogy lényegében befejeződött a munka.

A tájékoztatót nem kapkodják el, még van idő. Anarki kollégával rácsodálkoznunk arra, hogy mit is keresünk itt, hiszen Szily Laci a Cinken már megírta az egészet. A beszéd megkezdése előtt Wachsler még pózol a fotósoknak, háttérben a Parlamenttel.

Most az megy, hogy mennyire hasonlít a Simonra?

– jegyzi meg mellettem gunyorosan egy rosszmájú kolléga.

Tovább

Sűrűbben járnak a budapesti hajók hétfőtől

2014. március 14., 13:00 Módosítva: 2014.03.14 14:49
4

120 perc helyett 60 percenként követik majd egymást hétfőtől a D11-es budapesti hajók és március 15-étől hétvégén is lehet majd hajózni a Dunán, közölte a BKK.

A BKK üzemelteti ezentúl a Soroksári révet is, amely március 15-étől D14-es hajójáratként működik. A XXI. és a XXIII. kerületet a Dunán át összekötő kompjáratot ezentúl Budapest-bérlettel is igénybe lehet venni.

Hiperűrsebesség-kísérlet az Izabella utcában

2014. március 13., 18:35 Módosítva: 2014.03.14 12:08
2301

"Nem vagyok autószerelő, de úgy rémlik, a régi dízeleknél a füstcsvart szokták tekergetni, hogy jobban menjen, kevesebbet fogyasszon, meg ilyenek" - írja olvasónk, Balázs az alábbi kép kíséretében:

"Ha így van, akkor lehet, hogy ez már nem is fogyaszt, és épp felszállásra készült, vagy hiperűrsebességre" - szemléltette, hogy mi történt délután fél 4-kor az Izabella utcában. A másik lehetőség, hogy Mézga Aladár felnőtt, megutna a svájcifrankhitel törlesztését, és így most próbál eljutni köbüki rokonához.

Lesz még egy kis dugó a Szentendrei úton

2014. március 13., 15:21 Módosítva: 2014.03.14 10:00
6

Hétfőn reggel megint lezárnak két sávot a Szentendrei úton, az aquincumi vasúti hídnál, közölte a NIF Zrt. A központ felé vezető irányban a belső, Szentendre felé a külső sávot veszik el az autósoktól.

A forgalomkorlátozás egy hétig tart. Felújítják a pilisvörösvári vasútvonalat, a felüljárót is rendbe teszik. Most vasbeton-építési munkákat végeznek: beépítik a vasbeton ágyazatot megtámasztó bordákat, felhelyezik a járdakonzolokat, szigetelik a felüljárót, és ekkor ültetik a végleges sarukra a hidat.

A Védegylet az UNESCO-hoz fordult a Múzeumi Negyed miatt

2014. március 13., 12:25 Módosítva: 2014.03.13 18:27
291

Hivatalos tájékoztatást küldött az UNESCO-nak a Múzeumi Negyed kormányzati terveiről, mert az egész Városliget világörökségi pufferzóna, és a tervezett hat múzeumból három a zöldterületen, fák helyén épülne.

A Védegylet szerint a világörökségi pufferzóna nem abban tér el a magterülettől, hogy kevésbé védendő, hanem abban, hogy nem ott vannak azok az attrakciók, amelyek miatt az a világörökségi terület létrejött. Ugyanolyan védelmet kell élveznie a pufferzónának is.

Tovább

4-es metró: P+R helyett fizetős parkolás

2014. március 12., 11:13 Módosítva: 2014.03.13 19:43
400

A 4-es metró indulásával együtt megnövekedő forgalom miatt, de a helyiek érdekeinek védelmében, hamarosan Őrmezőn is fizetni kell a parkolásért. Az ott élő autótulajdonosok azonban lakásonként kettő kocsira kapnak mentességet. A város egyéb részeiből, illetve az agglomerációból érkezők nem élhetnek a helyiek jogaival, így nekik parkolócédulát kell majd váltaniuk, áll az újbudai önkormányzat honlapján. Felkészül: Kelenföld.

Őrmező teljes területét fizetős parkolási övezetté alakítják Újbuda Önkormányzatának kezdeményezésére. A hivatal azért döntött így, hogy a 4-es metró elindulása után az agglomerációból érkező és a metróra átszálló autósok ne foglalják el a lakótelep parkolóhelyeit. Az önkormányzat az intézkedéssel a helyben lakókat szeretné megvédeni. Büki László, a XI. kerület városüzemeltetési igazgatója szerint félő, hogy a metróindulás után P+R parkolóvá alakulnának a városrész parkolói. 

Tovább

Lebontották a beléptetőkapukat a metrónál

2014. március 12., 08:23 Módosítva: 2014.03.13 11:48
77

Leszerelték a 3-as metró Corvin negyed megállójánál felállított négy beléptetőkaput, amiket eddig a BKK és az azokba betévedő néhány utas tesztelt. A legutóbbi hír a kapukról az volt, hogy a 444.hu videófelvétele szerint az utasok túlnyomó többsége kikerülte őket, mert a jegyeket amúgy is leellenőrizték az ellenőrök. 

A négy kapun ennek ellenére tavaly nyár óta nagyon sok utas átment kíváncsiságból, és meg is írták véleményüket a BKK-nak. A cég most összegzi a tapasztalatokat. Mint megtudtuk, ezek a tapasztalatok hasznosak lesznek, amikor az új kapukat telepítik, meg akkor is, amikor az e-jegyrendszer megvalósítási pályázatán előírják a kapuk paramétereit.

Az e-jegyrendszerre kiírt pályázat már túl van az előminősítésen. Hat cég maradt versenyben. A pályázat nem egyes elemekre, hanem a teljes rendszer leszállítására lett kiírva (kapuk, fedélzeti jegykezelők, központi rendszer, több millió kártya, stb).

Tovább

Így juthat el a Koncz Zsuzsa-koncertre

2014. március 11., 17:25 Módosítva: 2014.03.11 17:25
15

A BKK közleményt adott ki arról, hogy hogyan lehet eljutni március 14-én, pénteken a Papp László Budapest Sportarénába, ahol Koncz Zsuzsa ad koncertet. Az 1-es villamos felújítása miatt ugyanis a tömegközlekedési útvonal eltérhet az eddig megszokottól. A koncert az M2-es metróval vagy a rövidített útvonalon, az Árpád híd M és a Mester utca megállók között közlekedő 1-es villamossal közelíthető meg leggyorsabban. De nézzük részletesebben:

  • Buda és a belváros, illetve Kőbánya felől az M2-es metró igénybevételét javasolják.
  • Az Óbuda és a XIII. kerület irányából érkezőknek a Bécsi út, illetve Bogdáni út és az Árpád híd M között közlekedő 1V és 101V számjelzésű villamospótló autóbuszt, majd az Árpád híd M megállótól az 1-es villamost ajánljuk, amiről a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyen kell leszállni.
  • A Ferencváros irányából érkezőknek szintén az 1-es villamost ajánlják. A villamosról nekik is a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyen kell leszállni. A Közvágóhíd H és a Ferencváros vasútállomás megállók között – a Mester utca megálló érintésével – a 201V számjelzésű pótlóbusszal lehet utazni.
  • A Káposztásmegyer, Újpest, vagy Angyalföld felől érkezőknek a 20E, 30-as, a 30A vagy a 230-as buszt célszerű választaniuk, az autóbuszok Keleti pályaudvar M végállomásáról az M2-es metróval érhetik el a Sportarénát.
  • Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felől legkönnyebben a 130-as busszal közelíthető meg a Sportaréna, a járatról a Puskás Ferenc Stadion M végállomásnál kell leszállni.
  • Pestszentlőrincről, Kispestről illetve Kőbányáról a 95-ös autóbusszal célszerű utazni, aminek végállomása a Puskás Ferenc Stadion M (Ifjúság útja) megálló.
  • Az Újlipótvárosból valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal utazhatnak közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion M végállomásig, míg Zugló belsőbb területeiről a 80-as és 80A trolibuszt javasoljuk, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóban kell leszállni.
  • Dél-Buda felől a 47-es vagy a 49-es villamosokat, majd az Astoria megállótól az M2-es metrót ajánljuk a Puskás Ferenc Stadion állomásig.

Rögzítette a busz kamerája az ablakbetörést

2014. március 11., 12:32 Módosítva: 2014.03.11 12:32
19

A rendőrség garázdaság miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen, akik 2014. január 30-án egy Kőbányán közlekedő autóbuszon utazva az üvegtörő kalapáccsal kitörték a busz oldalsó ablakát. Az esetet a busz kamerája rögzítette.

Tovább

Füstölt egy földalatti

2014. március 11., 11:57 Módosítva: 2014.03.12 12:46
3

Füstölt az egyik földalatti a végállomás úgynevezett fordító szakaszában, közölte a katasztrófavédelem 11.53-kor. Tűz nem volt, a szerelvény utasokat sem szállított. A fővárosi hivatásos tűzoltók a helyszínen vannak. Az Oktogon és a Deák Ferenc tér között pótlóbuszok járnak.

A Deák Ferenc térről a Vörösmarty tér rövid sétával érhető el

– írta a BKK a Facebookon.

Kaotikus az agglomerációs BKV-járatok átvétele

2014. március 11., 08:22 Módosítva: 2014.03.11 10:28
44

Teljes a káosz a BKV agglomerációs járatai körül - írja a Népszabadság. Az első járatokat a parlamenti választás napján, április 6-án venné át a Volánbusz, de még mindig nem tudni, hogy hány sofőr megy át az új szolgáltatóhoz, és azok milyen beosztásban fognak dolgozni.

A Volánbusz Budakeszire, Budaörsre, Diósdra, Gyálra, Nagykovácsiba, Pécelre, Remeteszőlősre, Solymárra, Szigetszentmiklósra és Törökbálintra szállítja majd az utasokat, azaz majdnem kétszázezer ember mindennapi tömegközlekedését kell megszervezniük.

Az érintett buszvezetők nem tudják, hogy saját maguk jelentkezzenek-e a Volánbusznál, vagy a korábbi ígéretek alapján a BKV, netán a BKK gondoskodik-e az átvételükről .

A fejlesztési minisztérium tavaly októberben állapodott meg a BKK-val abban, hogy az agglomerációs járatokat pályázat útján kiválasztott szolgáltatóval kell biztosítani. A pályázaton a Volánbusz nyert, a szolgáltatási szerződést február 27-én írták alá.

Tovább

Buheratároló zsiráfbicikliknek

2014. március 10., 17:57 Módosítva: 2014.03.10 20:15
131

Mai sétám újabb terméke: bringatámaszok a Kossuth téren, írta Facebook-oldalán László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.

László János felvétele
László János felvétele

Csak éppen vagy 20 centivel magasabb, mint kéne. Kivitelező: hahó! Erre még építési előírás is van, tette hozzá.

Tovább

Mindenféle villamossal tesztelték a Kossuth teret

2014. március 10., 15:27 Módosítva: 2014.03.10 15:27
25

Hétvégén lezajlott a teszt a 2-es villamos vonalának újjáépült Kossuth Lajos téri szakaszán, amin március 16-ától ismét a teljes vonalon utazhatunk. A vasárnapi próbamenet sikeres volt, mind a felsővezeték, mind a pálya alkalmas a villamosforgalom újbóli beindulására, írja a BKK a Facebook-oldalán.

Az Országgyűlés által megvalósított beruházás eredményként március 16-ától a 2-es villamos ismét teljes útvonalon, a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között közlekedhet. A próbafutásról az alábbi képsorozatot állítottuk össze.

Szétbarmolják a Kőkertet a látogatók

2014. március 10., 11:07 Módosítva: 2014.03.10 11:19
549

SEGÍTSÉGET KÉREK!!!

írja Facebook-oldalán a római-parti Kőkert alkotója (a posztot a Cink szúrta ki). Kánya Tamás saját bevallása szerint már az árvizet várja, sőt, már azon is gondolkozott, hogy lerombolja saját alkotását.

Mióta bemutatták a kőszobrokat a tévében, rengetegen kezdték látogatni a Kőkertet. Eleinte ez nem is volt probléma: 

Özönlöttek le az emberek, rengetegen jöttek megnézni a kőkertet! Egyfolytában mentem és javítottam, tettem vissza mindent a helyére. 10 percenként (és nem túlzok) mentem körbe állítgatni vissza a köveket, fákat.

De nem mindenki figyel oda, hogy ne tegyen kárt az alkotásban:

Nem szólnak rá a gyerekekre a szülők, mindent megfognak, levernek, felborítanak. Botokkal ütögetik a szobrokat. Marokszámra szórja a boltívre a homokot, kavicsot! Apuka mellette áll, nem szól. Az összes állatnak a fogait kiveszik, lesöprik. Mindent megfognak a gyerekek. Felnőttek keresztül sétálnak simán mindenen. Idős férfi a feleségével bemászik a kövek közé, sorba döntenek össze mindent. Utána még nevetgélnek is. Idős hölgy szándékosan lelöki a szobor tetejét és mondja a barátnőjének: Na ugye, hogy nem volt összeragasztva!

Tovább