Vilma
-8 °C
3 °C

Vánszorogó villamosok a Nagykörúton

2006.07.21. 16:22
Lassítottak pénteken a 4-6-os villamosok a Nagykörút északi részén, miután ismét gondok akadtak a felsővezetékek tartószerkezeteivel.

Péntek délután a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület arról tájékoztatta az Indexet, hogy megint gondok vannak a nagykörúti villamosvonalon. A szerelvények ugyanis 10 kilométeres sebességgel araszolnak a körúton a Jászai Mari tér és a Wesselényi utca között. A Wesselényi és a Király utca között 5 kilométeres a sebességkorlátozás.

Aba Botond, a BKV vezérigazgatója az Indexnek elmondta, hogy átmenetileg tényleg lassítottak a járatokon, ugyanis állampolgári bejelentések érkeztek arról, hogy három helyen meglazultak a felsővezetékeket tartó kampók.

Azonnal javítottak - mondja Aba Botond

Két helyen azonnal kijavították a hibákat, illetve az új tartószerkezetekre rögzítették a vezetékeket, egy harmadik helyen - az Oktogonnál - viszont legalább péntek éjjelig, azaz üzemzárásig lassítanak a villamosok, mert akkor egy erőgéppel tesztelik, hogy bírja-e a terhelést a tartó. Ha szükség van erre, akkor éjjel azt is kijavítják - mondta Aba Botond. (A vezérigazgató nem beszélt arról, hogy szakaszonként eltérő korlátozások lennének a körúton.)

A vezérigazgató hozzátette: július 26-áig megerősített műszakban 2-3 brigád dolgozik azon, hogy a tartószerkezeteket ellenőrizzék és javítsák, a Moszkva tértől korábban már eljutottak a Margit hídig, aztán ott megdőlt, illetve kidőlt az egyik oszlop, és ezért Pesten folytatták a munkát.

Most a háromnapos hétvégi munkák idején várhatóan a Podmaniczky utcáig eljutnak a szerelők, 26-áig pedig az Oktogonig megerősítik az új felsővezetékek rögzítő elemeit.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.