Vilma
-8 °C
3 °C

Csütörtökön dől el a főpolgármester-helyettes sorsa

2004.11.22. 21:08
Csütörtökig biztosan a posztján marad Atkári János főpolgármester-helyettes. Atkári János egy költségvetési vita kimenetelétől tette függővé maradását, amelyre más források egyre kevesebb esélyt látnak. Atkári amiatt helyezte kilátásba távozását, hogy Demszky Gábor főpolgármester elvonta tőle a forrásmegosztással kapcsolatos egyeztetési feladatokat.
Atkári az Index érdeklődésére hétfőn azt mondta. "Egy költségvetéssel kapcsolatos, függőben lévő kérdéstől függ, hogy maradok-e" - mondta a főpolgármester pénzügyekkel foglalkozó helyettese, aki nem kívánta elárulni, hogy pontosan melyik ügy miatt fontolgatja lemondását. A szóban forgó ügyről csütörtökön szavaz a Fővárosi Közgyűlés. Atkári szerint vannak próbálkozások a kérdés "elfogadható formájú rendezésére", de erről sem kívánt részleteket mondani.

Az Index más forrásból úgy értesült, több mint valószínű, hogy a távozását már többször meglebegtető Atkárit ezúttal nem fogják maradásra biztatni. "Budapestnek fejlődnie kell" - fogalmazott egyik forrásunk, arra utalva, hogy a pénzügyeket kezelő főpolgármester szűkmarkúan bánt a fővárosi forrásokkal.

Információink szerint a fővárosi vezető egy összesen körülbelül húszmillió forintos, a szocialisták által szorgalmazott beruházás miatt fontolgatja lemondását. Atkári János amiatt is kilátásba helyezte távozását, hogy Demszky Gábor főpolgármester elvonta tőle a forrásmegosztással kapcsolatos egyeztetési feladatokat.

Demszky Gábornak nincs tudomása arról, hogy helyettesei közül Atkári János (SZDSZ) és Vajda Pál (MSZP) távozna posztjáról. A főpolgármester hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján nem kívánt nyilatkozni az elmúlt napokban megjelent ez irányú híresztelésekkel kapcsolatban.

A városvezetői értekezlet hétfői ülésén nem vett részt a főpolgármester pénzügyi helyettese. A tanácskozás résztvevői Atkári János távollétének okát azonban nem tudták. Hozzátették, nem került szóba az ülésen az a múlt héten felmerült vélemény, miszerint Atkári János távozna posztjáról.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.