Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Jövő hét elejére állíthatják helyre a Bécsi utat

2004.02.27. 12:31
A Bécsi úton a vízszolgáltatás már helyreállt, a külső útszakasz azonban még mindig teljes szélességében le van zárva. A Budapesti Műszaki Egyetem segítségével egyelőre ideiglenes megoldásokkal próbálják megoldani a helyzetet, a főpolgármester-helyettes szerint szerencsés esetben a jövő hét elején végeznek a munkálatokkal, de a borúlátok szerint két hónapig is eltarthat a javítás.
Ideiglenesen helyreállt a vízszolgáltatás a budai Bécsi úton, ahol egy szerdai meghibásodás után csütörtökön ismét szétcsúszott egy vízcső. Az utat teljes szélességében lezárták a Pomázi útnál, illetve az ürömi elágazásnál.

Mielőtt helyreállhatna a normális forgalmi rend, addig - a Budapesti Műszaki Egyetem Geotechnikai tanszékétől kapott segítség alapján - ideiglenesen egy 10 méter széles és egy 4 méter magas, 1200 köbméter földből álló, rézsűtámasztást állítanak fel a sérült szakaszon - tudta meg az Index Konyáry Zsófiától, a Fővárosi Önkormányzat illetékesétől.

Azt még nem tudni, mikor indulhat meg a rendes forgalom az úton - közölte a Fővinform munkatársa az MTI-vel. Csire János, a III. kerület alpolgármestere a Magyar Rádiónak úgy nyilatkozott, ha kivitelező még pénteken elkezdi a munkát, akkor állítása szerint egy-két hétre van szüksége ahhoz, hogy ideiglenes, közlekedésre alkalmas útfelületet hozzon létre.

Az ott közlekedőknek kitérőt kell tennie Üröm vagy Solymár felé. A 18-as autóbuszok három szakaszban járnak, egy 100 méteres szakaszt az utasoknak a munkaterület mellett kell megtenni.

Péterffy Gábor, a Fővárosi Vízművek kommunikációs igazgatója elmondta: a vízcső azért csúszott szét, mert az útpálya oldaltartása, stabilitása egy szakaszon megszűnt, valaki ugyanis elhordta a töltés oldalát. A Vízművek szerint ez a helyzet bármikor újra előállhat, mivel a támaszték hiányában nemcsak az út mozdul meg, hanem a földben lévő vezetékek is.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes az MTI-nek elmondta: úgy véli, szerencsés esetben, ha gyorsan megoldást találnak, akkor már a jövő hét első napjaiban helyreállíthatják az utat. Ha nem így lesz, akkor várhatóan egy hetet is igénybe vesz majd ez a munka.

Szakértők ugyanakkor nem tartják elképzelhetetlennek, hogy az útszakasz kijavítását csak két hónap alatt sikerül elvégezni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.