Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Nem vonják vissza a fülkereklám-rendeletet

2005.02.15. 07:48
Szakbizottsági egyeztetésre küldenék a múlt héten még hárompárti egyetértéssel elfogadott, a Mediacontact Kft.-nek ingyenes területhasználatot biztosító reklámrendeletet módosító javaslatukat az SZDSZ és az MSZP frakcióvezetői. A rendelet módosítása miatt a Mediacontact milliárdos kártérítési perrel fenyegetőzött. A kormánypárti frakciók szerint "jogi bizonytalanság" van a rendelet körül.

Nem vonja vissza a szakértők szerint jogellenes rendeletét a telefonfülkékre szerelhető hirdetések ügyében a Fővárosi Közgyűlés, értesült a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint hiába született hárompárti egyetértés a kérdésben, Bőhm András szabaddemokrata frakcióvezető-helyettes szerint "bizonyos jogi problémák" miatt még nem vonható vissza a rendelet. A visszavonást Bőhm mellett Kupper András, a Fidesz, Gy. Németh Erzsébet, az MSZP frakcióvezetője kezdeményezte.

Egyeztetnének

A hárompárti javaslat megszavazása helyett azonban a Magyar Nemezt értesülései szerint Gy. Németh szakbizottsági meghallgatást javasol a jogi bizonytalanságok tisztázására. A halasztás azért különös, mert a múlt héten a három fővárosi frakció teljes összhangban ítélte jogellenesnek a Mediacontact Kft.-nek kedvező, ingyenes reklámelhelyezést biztosító rendeletet.

Amennyiben a rendelet változatlan formában marad fenn, a főváros mintegy hetvenmillió forinttól esik el. Ennyi területhasználati díjat kellene fizetnie az önkormányzatoknak a Matávval szerződő, mintegy félezer telefonfülkén reklámokat elhelyező reklámcégnek.

Belharc a jobboldalon

A Mediacontact a hárompárti előterjesztés hírére milliárdos kártérítési perrel fenyegetőzött. Somogyi Miklós, a Mediacontact vezetője szerint a Mahirnek és a jobboldalnak egyszerűen csak savanyú a szőlő, mert látják, mekkora üzletet szalasztottak el. Korábban ugyanis a Simicska Lajoshoz köthető cég hasznosította a Matáv-telefonfülkéken lévő reklámokat, de nem láttak benne fantáziát, ezért felmondták a szerződésüket.

A Fideszen belüli harcot jelzi, hogy az ingyenességet biztosító javaslat támogatása miatt Sasvári Szilárd, a párt frakcióvezető-helyettese és a várostervezési bizottság elnöke mindkét posztjáról lemondott, Juharos Róbertet, a jogi bizottság alelnökét visszahívták posztjáról.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.