Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Citadella-per: jóváhagyták az örökségvédelmi bírságot

2004.10.06. 18:33
A Fővárosi Bíróság jóváhagyta a Citadella-teraszt két éve felépítő cég ellen a kulturális-régészeti örökség rongálása és megsemmisítése miatt kiszabott 20 millió forintos örökségvédelmi bírságot. A felperes nevében Veres István ügyvezető közölte: a Citadella Investment Kft. felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz.
A kedden meghozott ítélettel az örökségvédelem győzött a két éve tartó Citadella-per sorozatban, amely a Lődombon 2002-ben mindenfajta engedély nélkül felépített, majd hatósági végrehajtás során elbontott kávézó-terasz ügyében folyt - áll a közleményben, amelyet szerdán Róna Katalin, a KÖH sajtóreferense juttatott el az MTI-hez.

A tájékoztatása szerint a Fővárosi Bíróság (FB) mostani ítéletében jóváhagyta a KÖH által kiszabott 20 millió forintos bírságot, a felperest, az időközben nevét Citadella Investment Kft.-re változtató céget a perköltség megfizetésére, az illeték lerovására szólította fel.

A felperes Citadella Investment Kft. felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz, tájékoztatta Veres István ügyvezető szerdán az MTI-t. Mint mondta, az ítéletet nem fogadják el, ugyanis a KÖH nem működött közre abban, hogy szakértőkkel megvizsgáltassák az építkezéssel érintett Lődombot a tekintetben, valójában volt-e ott lelet.

"A rendelkezésünkre álló geodéziai felmérések alapján kijelenthetjük, hogy a KÖH valótlanságot állított, amikor leletsérülésről beszélt" - mondta Veres István, hozzátéve, hogy a cég hajlandó lenne fedezni az igazuk bizonyításához szükséges régészeti feltárás költségeit.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.