Miklós
-7 °C
2 °C

Szúnyogokról tárgyalt Demszky

2006.04.24. 17:14
A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén a szúnyogirtásról és néhány kerékpárút kiépítéséről és az Erzsébeti téri gödörről tárgyalt.

Az Orbán-kormány idején a Nemzeti Színház nem az Erzsébet térre került, ahová korábban tervezték, hanem a dél-pesti Duna-partra. Az Erzsébet téren kiásott "Gödör" azóta is furcsa mementó a város közepén.

Hogy mire kéne használni, arról már rég egyetértés van a kultusztárca és a főváros között: mindketten a a Petőfi Csarnok igazgatóságának adták volna kezelésbe a létesítményt. Az Erzsébet téren kialakított koncertterembe a jövőben is kulturális programokat terveznek - tudtuk meg a Főpolgármesteri Hivataltól.

Visszakapták a Gödröt

Újdonság viszont, hogy a főváros végre visszakapta az építmény kezelési jogát, így most már tényleg átkerülhet a PeCsa, vagyis egy fővárosi intézmény irányítása alá a koncerthelyiség.

A Főpolgármesteri Kabinet tárgyalt arról, hogy az eddigi kizárólagos szerződés helyett megpályáztatják a szúnyogirtást Budapesten. Eddig az ÁNTSZ végezte ezt a feladatot, most viszont közbeszerzés írnak ki.

Az irtás egyébként csak az úgynevezett csípő szúnyogokra vonatkozik, és körülbelül harmincmillió forint egy évre. Idén a rendkívüli árvíz miatt a főváros vizsgálatra kérte fel a szakembereket, nem kell-e a szokásosnál többet, illetve jobban irtani a szúnyogokat Budapesten.

Kerékpárút északra

Szintén tárgyalt arról a kabinet, hogy új kerékpárutakat építenének Újpesten, illetve a város északi részén. Ez az Eurovelo bicikliút-hálózathoz kapcsolódó fejlesztés lenne, ezért kormányzati forrásokra pályázik az önkormányzat. Összesen 50+4 millió forintot kérnek erre a célra, illetve egy másik újpesti fejlesztésre.

Az új kerékpárút, ha megvalósul, összeköttetést teremt majd Dunakeszi és Szob felé, pontosabban az itteni bicikliút pesti bevezető szakaszát jelentené.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.